Damir Krajac / CROPIX
PRESEDAN U HNL-U

HNS UJEDINIO NAVIJAČE Boysi Torcidi kupili ulaznice, pa poslije mirno popili pivo

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 21. listopad 2013. 11:54

Najnovija odredba Zakona o navijačima, po kojoj gostujući tifozi moraju preko kluba kupiti vaučere, stvorila je paradoks: prvo je Torcida u subotu BBB-ima kupila ulaznice za dvoboj sa Splitom u Parku mladeži, a dan kasnije Zagrepčani su uzvratili gestu te Torcidi kupili ulaznice za utakmicu u Kranjčevićevoj!

Policije oko stadiona bilo je iznimno puno, međutim, bez ikakve potrebe za akcijom. Štoviše, Torcida je posve neometano okupirala kafiće u okolici stadiona, Dražen Petrović je pak mirno osluškivao čakavicu na svome Trgu, a u okolnim parkovima sretali smo i viđenije Boyse kako s dojučerašnjim “neprijateljima” piju pivo! Da, “viši ciljevi” ujedinili su navijače; folklorne provokacije, međusobne provokacije, vrijeđanja i tučnjave, dakle kompletni uobičajeni navijački kolorit pao je u drugi plan, jer ovoga su puta sve navijačke skupine stale iza jednog transparenta: HNS... znate već!

Rupica u Zakonu je, dakle, detektirana i navijači su je dobrano iskoristili; bez navijačkih obilježja 600-tinjak Hajdukovih navijača okupiralo je glavnu tribinu Ulice pjesnika, dok je na gostujućem sektoru bilo još nekoliko stotina pristaša Hajduka. A ispred stadiona je ostalo još barem 500 ljudi! No bez ikakvih izgreda, bez pirotehnike, jedino uz podršku Bijelima i gromoglasni, uobičajeni “lavež” na račun HNS-a.

Nesvakidašnji prizori u našem nogometu, definitivno!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 18:18