LUČKO - HAJDUK 0:3

Hajduk se približio Dinamu na bod! Tomasov, Vukušić i Inoha slomili Lučko!

Autor akcije za pogodak gostiju s Poljuda bio je Anas Sharbini. Veznjak Hajduka je pogodio vratnicu, a odbijenu loptu Tomasov je bez problema pospremio u mrežu
Piše: ArhivaObjavljeno: 21. listopad 2011. 18:35

Dva - tri raspoložena igrača bila su dovoljna za pobjedu 3-0 Hajduka u Kranjčevićevoj protiv hrabrog, ali nedovoljno konkretnog Lučkog.

Rezultat će sugerirati šetnju, ali daleko je od toga bio ovaj dvoboj za momčad Krasimira Balakova. Ipak, Hajduk, za razliku od gostovanja u Karlovcu, nakon vodstva nije primio gol, pa je premijernim golom Inohe u bijelom dresu meč zatvoren.

Hajduk nakon prvih pola sata nije ponudio dobar nogomet, ali srećom po Bijele Tomasov je već u 6. minuti iskoristio tada jedinu priliku za goste te ih doveo u vodstvo.

U nastavku utakmice Hajduk je išao na pogon Anasa Sharbinija. Već nakon uvodnih nekoliko minuta Anas se sam prošetao kroz čitavu obranu domaćina, pucao, ali vratar Kovačić brani njegov udarac.

Umalo nakon toga Bijeli su došli do vodstva. Vuković je izveo slobodan udarac, a najviši u skoku bio je Inoha koji glavom šalje lptu iza leđa Kovačića za povećanje vodstva Hajduka.

Bijeli su nakon drugog postignutog gola imali puno više od igre te su u 77. minuti konačno stavili točku na i, preko Ante Vukušića koji je sjajnu kontru Hajduka pretvorio u treći pogodak za Splićane.

- Stalno radimo na psihološkom napretku. Nisam se bojao scenarija sličnog karlovačkom, igrali smo čvršće - kazao je splitski strateg.

Naravno, Balakov nije propustio pohvaliti svoju prvu violinu, kao što je to u hodniku stadiona u Kranjčevićevoj učinio i predsjednik Hrvoje Maleš riječima “Anas bi i u reprezentaciji činio razliku”.

- Kada Anas igra ovako kao danas, onda je nogomet jednostavan, i njemu i cijeloj momčadi. Bitno je da je ulovio kontinuitet.

I da, Anas je u napadačkom dijelu opet pokazao moć, pripremivši prvi i treći pogodak Hajduka. Međutim, ako već Maleš i Balakov nisu vidjeli nekoliko indolentnih obrambenih reakcija ili poigravanje na 16 m koje je umalo kaznio vižljasti Fuček, Slavenu Biliću takve “sitnice” ne mogu pobjeći...

LUČKO – HAJDUK 0-3 (Tomasov 6', Inoha 60', Vukušić 77')

LUČKO (4-3-3): Kovačić - Palčić, Žižić, Buden, Novak - Kovačević, Burić, Petrak - Fuček, Šarić, Rak.

HAJDUK (4-4-1-1): Subašić - James, Maloča, Inoha, Lima - Tomasov, Brkljača, Andrić, An. Sharbini - Vuković - Vukušić.

Inter na domaćem terenu bolji od Zagreba

Related content

U prvoj utakmici 12. kola, Inter je na domaćem terenu u Zaprešiću bio boji od sastava Zagreba sa 3:1. Valja napomenuti kako je momčad Intera ovom pobjedom prekinula crni niz od tri utakmice bez pobjede.

Rezultat na poluvremenu bio je 1:1, a golove su postigli Budimir u 23. minuti za domaći sastav, te Abdurahimi u 46. minuti za goste. U nastavku domaćini su sa dva gola, onog Tomislava Šarića u 73., i Gulića u 78. minuti, na kraju stigli do slavlja i prve prenstvene pobjede još od 16. rujna.

INTER - ZAGREB 3-1 (Budimir 23, Šarić 73, Gulić 78/ Abdurahimi 46)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 07:33