Vladimir Dugandzic / CROPIX
POLJUD ODAHNUO

Hajduk rutinski do prve prvenstvene pobjede, Caktaš i Maglica prekinuli crni niz

Hajduk je prvom pobjedom u novom prvenstvu skočio na četvrto mjesto na ljestvici s četiri boda, dok je Slaven Belupo sedmi s tri boda. Vodi Dinamo s devet bodova
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 02. kolovoz 2014. 21:32

Nakon tri poraza u osam dana i deset pogodaka u vlastitoj mreži, Hajduk je prekinuo negativnu seriju . U Poljud je stigla stara mušterija, Slaven Belupo, a domaćin je to znao iskoristiti i glatkom pobjedom zaliječiti rane, te podići samopouzdanje pred uzvratnu utakmicu 3. kola kvalifikacija Europske lige protiv Šahtjora.

Mogao je Hajduk povesti već u 4. minuti kad je Bradarić isturio Maglicu po desnoj strani, a ovaj poslao paralelu za Gotala koji u matnoj situaciji s pet metara promašuje loptu. Uzdah nevjerice prolomio se Poljudom.

Odmah iza toga Vršajević je centrirao, a Caktaš glavom mogao puno bolje reagirati, praktički je spustio loptu za Picaka.

Nakon pokušaja da goste zatekne nespremne, Hajduk je nastavio dominirati, ali se Slaven Belupo ipak stabilizirao. Sve do 19. minute kad se Maglica po lijevom boku probio u šesnaesterac i tako sve do peterca; tražio je suigrača za asistenciju, nije ga vidio, pa je pucao, ali Picak je skratio kut i obranio.

Unatoč izraženom posjedu lopte i inicijativi, Hajduk je lagano ostajao bez ideja kako ući u priliku. S druge strane, Koprivničanci su počeli sve hrabrije izlaziti prema Kaliniću. Glavina više nije bio usamljen između dva stopera Hajduka, stigao je i priprijetiti u 33. minuti.

Taman kad se pomislilo kako će se na odmor otići bez pogodaka i kako će drugo poluvrijeme biti prožeto nervozom od strane domaćina, Bijeli su stigli u zasluženo vodstvo.

Vršajević je u svom stilu prošao po desnoj strani, cimao je Delića i uspio poslati upotrebljivu loptu koja je padala u srce šesnaesterca. Iz pozadine, iza leđa obrane prikrao se Caktaš i u padu glavom pogodio za 1:0. Kakvo olakšanje za Hajduk, igrala se 44. minuta.

U drugi dio Hajduk je krenuo bez Vlašića, očekivano. Vidjelo se da 16-godišnji momčić nema svježine nakon puno neplaniranih utakmica u nizu, osim toga je dobio udarac i ukazivana mu je pomoć. Prije nego će napustiti igru u 49. minuti, Purić je natjerao Kalinića na intervenciju.

Ozobić i Glavina su pripremili poziciju za šut. Debi u startnoj postavi Vasilju nije bio sretan, ozlijedio se i morao s travnjaka u 59. minuti. Taj prisilni izlazak izazvao je rošade u domaćem sastavu, ušao je Milović na svoje stopersko mjesto, a Milić se preselio na lijevog beka.

Nastavak se pretvorio u laganu dosadu, Hajduk je imao 1:0 i nije osjećao potrebu inzistirati na drugom golu, dok se Slaven Belupo skroz ne otvori u potrazi za izjednačenjem. Mirno, bez pritiska Hajduk je kontrolirao događaje na terenu, a minute su prolazile.

Stjecao se dojam da i jednima i drugima odgovara tih 1:0, makar to značilo da gosti ostaju bez bodova. Monotoniju su Bijeli razbili u 78. minuti, opet je pogodak pao nakon probijanja boka, ali drugoga.

S lijeva je prošao Milić i oštro poslao loptu na koju je u punom trku natrčao Maglica i zabio je pod gredu.

Brzo i efektno, gledatelji su onako od srca zapljeskali ovoj akciji nakon koje je momčad Igora Tudora definitivno osigurala tri boda. Do kraja je Hajduk mogao još uvjerljivije pobijediti, bilo je prilika za svladati Picaka, ali ostalo je na dvije lopte u mreži koprivničkoga vratara. Slijedi Šahtjor, predigra za kazahstansku momčad prošla je maksimalno uspješno!

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 2-0 (Caktaš 44, Maglica 78)

KRAJ UTAKMICE!

78. minuta - Čini se da je na Poljudu priča završena. Milić je probio lijevi bok, ubacio oštru loptu u srce šesnaesterca, naletio je Maglica i zakucao loptu pod gredu.

71. minuta - Gotal je pucao s vrha 16-erca, lopta se od bloka odbila malo kraj vratnice.

65. minuta - Bencun je pokušao sa 17 metara, lopta se od Grgića odbila preko gola.

64. minuta - U drugom poluvremenu potpuno je splasnuo ritam. Hajduk igra 'na sigurno', a gosti su bezopasni.

58. minuta - Vasilju je izgleda teško stradalo koljeno, u igru će Milović...

49. minuta - Velika šansa za goste. Ozobić je probio obranu Hajduka, vrlo dobro ubacio u sredinu, Purić je pucao s desetak metara, ali ravno u Kalinića.

Počelo je u nastavku.

Kraj prvog poluvremena!

44. minuta - Hajduk je konačno pronašao put do mreže Koprivničana. Avdija Vršajević, najbolji igrač Bijelih u prvom dijelu, sjajno je ubacio s desne strane, Caktaš je uletio iz drugog plana i glavom zakucao loptu pod gredu.

35. minuta - Vršajević je ponovno probio desni bok, dobro ubacio, a Nikola Vlašić glavom puca preko gola.

34. minuta - Prva šansa Slaven Belupa. Delić je s lijeve strane ubacio prizemnu loptu, ali Delić je s desetak metara promašio gol.

22. minuta - Anđelković je pokušao iznuditi jedanaesterac, na kraju je dobio žuti karton.

18. minuta - Nakon zatišja ponovno je opasan Hajduk. Maglica je probio desnu stranu, igrači Slavena su ga samo gledali, a napadač Hajduka iz blizine nije uspio prevariti Picaka.

5. minuta - Nova stopostotna šansa. Vršajević je s desne strane odlično nabacio, a Caktaš je na šest metara od gola loše reagirao i samo je dodao loptu vrataru.

4. minuta - Nevjerojatan promašaj Gotala! Maglica mu je sve servirao s desne strane, Gotal je bio sam na pet metara od gola, ali je promašio cijelu loptu.

2. minuta - Prva poluprilika za Bijele. Gotal je pucao iz teške situacije s 15-ak metara iskosa, lopta je otišla pokraj vratnice.

Utakmica je počela!

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Maloča, Milić, Bradarić, Vasilj (od 58. Milović), Anđelković (od 76. Sušić), Vlašić (od 46. Bencun), Caktaš, Gotal, Maglica.

SLAVEN BELUPO: Picak, Purić (od 50. Geng), Grgić, Edson, Melnjak , Crepulja (od 67. Filipović), Brlek, Ozobić, Plazanić, Glavina, Delić (od 84. Novinić).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 01:37