getty images
AALBORG UOČI ZAGREBA

DANCI NISU OPTIMISTI 'Ne bojimo se Dinama, ali naše šanse su 5-10 posto...'

U određenim trenucima pokazali smo da možemo zapapriti Dinamu - kaže danski trener
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 04. kolovoz 2014. 20:05

Barem prema onome što je kazao medijima, trener Aalborga Kent Nielsen nije baš veliki optimist uoči uzvrata s Dinamom. Dapače, veliki je pesimist.

- Naše šanse u Zagrebu kreću se otprilike između 5 i 10 posto. Ne, bojim se sudara s njima, jer znam da danske momčadi reagiraju dobro u velikim utakmicama. Tako da mislim da ipak imamo priliku. Moramo napraviti pozitivan pomak u odnosu na prošlu utakmicu, ali vjerujem da smo na to spremni - rekao je strateg danskog kluba.

Dakle, Nielsen svojoj momčadi daje iznimno male šanse, ali ipak vjeruje u prolaz.

- Imamo dobar osjećaj uoči uzvrata. Znamo da moramo ubrzati igru i da nas čeka težak zadatak, ali imamo samopouzdanja. U određenim trenucima pokazali smo da možemo zapapriti Dinamu.

U subotu su Odense i Aalborg odigrali 1:1 u 3. kolu prvenstva Danske, a domaćin je bio bolji.

- Zaslužili smo pobjedu - kazao je trener domaćina Troels Bech.

Za Aalborg je zabio Patrick Kristensen.

- Užasno sam razočaran, napravili smo mnogo glupih pogrešaka i loše stajali na terenu. Imali smo ideju, no nedostajalo nam je kvalitete. Naravno, i oni imaju nekoliko sjajnih igrača koji su nam otežali posao - rekao je Kristensen.

Prvotimac AaB-a ipak ne misli da je njegova momčad u padu.

- Nismo se još istrošili, pokazali smo da imamo energije. Snaga, trka i želja bile su prisutne. Svatko tko igra za Aalborg spreman je za borbu, samo nam je nedostajala završnica - rekao je Kristensen. Stalno se provlači priča o mogućem umoru. Danska momčad ima dosta problema s ozlijeđenim igračima, a ušla je u ritam od dvije utakmice tjedno. U odnosu na prvi sraz s Dinamom, Nielsen je u udarnih 11 imao pet novih igrača, a Zoran Mamić protiv Zadra četvoricu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:37