Joško Ponoš/Cropix
'UPRAVA ODLAZI'

Hajduk promašio desetak šansi, pogodio tri stative i izgubio dva važna boda!

Dinamo je već u prvom kolu nastavku prvenstva došao u priliku da pobjegne Hajduka na sedam bodova. Za to mogu zahvaliti Interu koji je odigrao 0-0 u Splitu
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 26. veljača 2011. 16:22

SPLIT- Splićani nisu uspjeli dobiti Inter iz Zaprešića, završilo je 0-0, u utakmici u kojoj je Hajduk imao brojne šanse, ali nije uspio zabiti - gol.

Ovo je veliko razočaranje jer izgubljeni su bodovi odmah na startu i ako su hajdukovci još imali nekakve iluzije da bi se mogli uključiti u utrku s Dinamom za prvo mjesto nakon ove utakmice i te su se iluzije raspršile.

Bilo je to teško mučenje protiv Intera, događanja na travnjaku trgali su živce ovih četiri tisuće gledatelja na trbinama Poljuda. Hajdukovce su ispratili burom zvižduka.

Vidjeli smo pravu revija promašaja, čak su triput igrači Hajduka gađali u okvir vratiju. Već do poluvremena mogli su zabiti tri, četiri komada. Imali su dvije šanse Vukušića odmah na otvaranju, drugu je cventarfor "bijelih" sa pet metara prebacio visoko preko vratnice. Pokušavao je Tomasov pa Trebotić, obojica su za malo bili neprecizni.

Tomasov je iz slobodnjaka pogodio prečku, a u drugom poluvremenu na isti je način završila akcija Anasa Sharbinija. U finišu utakmice i Franko Andrijašević je pogodio prečku.

Hajduk je na kraju igrao s puno rizika, Vučević je izveo sve tri izmjene, poslao je na teren Oremuša, F. Andrijaševića i Ahmada Sharbinija ali ništa nije pomoglo.

Ne može se reći da hajdukovci nisu željeli pobjedu. Vučevićama momčad trudila se igrati, ali nije bilo žustrine, agresivnosti u njihovoj igri. Ključ je bio u jalovosti napadača, a na kraju Splićani nisu imali ni sreće.

Nakon svega čini se da je ovo bio samo okidač za nove nerede u Hajduku. Poslije utakmice poveća grupa "torcidaša" okupirala je ulaz na stadion. Skandiralo se protiv Keruma, navijači su prijetili da će provaliti u stadion...

'Kerume, vrime je...'

Kerume, vrime je... Tocida je nastavila svoj rat protiv splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Sa sjevera se zviždi Kerumu i traži se da njegov odlazak iz Hajduka. Navijači svoje zahtjeve prezentiraju kroz transparente, a na jednom je stajalo: "Kerume, vrime je... odjebi!" Jednako grub je bio i drugi natpis: "Odjebite svi skupa od Hajduka, ništa politika samo struka." Eksces je bio upad jednog gledatelja s tribina koji se našao na travnjaku, ali su ga redari ubrzo izveli vani.

ISTRA 1961 - H. DRAGOVOLJAC 0-1 (Leko 11)

Kraj utakmice!

38. minuta - Tepurić je dobio crveni karton zbog brutalnog prekršaja.

11. minuta - Jurin je ubacio s desne strane, a Mislav Leko potpuno usamljen s glavom je zatresao mrežu Istre.

Utakmica je počela!

ISTRA 1961: Škorić - Jurić, Pauletić, Barišić, Kacić - Linić, Witzer, Sušić, Alimi, Roce - Tepurić;

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Vidaković - Jurin, Leko, Grgić, Špehar - Brozović - Švarić, Čordaš, Janjetović, Zlatar, Međumurac.

HAJDUK - INTER 0-0

Kraj utakmice!

94. minuta - Ahmad je na asistenciju Anasa pucao nekoliko centimetara od vratnice!

90. minuta - Vukušić je pucao preko vrata, iako je mogao dodati usamljenom Ahmadu Shrabiniju.

87. minuta - Treća vratnica Bijelih! Ovaj put je Andrijašević pucao, a Santini je opet odbio loptu u vratnicu.

84. minuta - Oremuš je iz čiste situacija opet prebacio vrata.

82. minuta - Oremuš je na asistenciju Sharbinija pucao visoko preko gola.

78. minuta - Marin Ljubičić je opalio s 20 metara, Santini je jedva obranio.

68. minuta - Vukušić je s vrha kaznenog prostora pucao preko gola.

60. minuta - Anas Sharbini je sjajno pucao, Santini izvadio loptu uz pomoć vratnice.

47. minuta - Grgurović je s 13-14 metara potegnuo iz voleja, lopta je otišla ravno u naručja Subašića.

36. minuta - Tomasov je iz slobodnog udarca s 18 metara pogodio stativu!

32. minuta - Nakon ubačaja Kreše Ljubičića u dobroj prilici se naša Trebotić, ali lopta je prošla pokraj desne vratnice.

30. minuta - Za Hajduk su pokušali Bulku, Anas Sharbini i Tomasov, ali sve je to bezopasno...

14. minuta - Jančetić je glavom pucao visoko preko gola.

10. minuta - Vukušić se uključio u borbu za najveći promašaj sezone. Sve mu je pripremio Tomasov, a najbolji strijelac Bijelih promašio je prazan gol sa tri metra!

2. minuta - Santini je obranio udarac Vukušića iz okreta.

Utakmica je počela!

HAJDUK: Subašić - Bulku, Maloča, J. Buljat, Jozinović - Tomasov, M. Ljubičić, K. Kljubičić, Trebotić, Anas Sharbini - Vukušić;

INTER: Santini - Herceg, Barišić, Gulić, Balić - Valentić, Jančetić, Šarić, Grgurović - Budimir, Abilaliaj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 02:33