Ronald Goršić/CROPIX
SPAŠAVANJE NA POLJUDU

Hajduk prodao Josipa Eleza u Lazio za tri milijuna kuna, postotak i bonuse!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. srpanj 2013. 21:44

Hajduk je prodao Josipa Eleza u Lazio, koliko se čuje za onih 400.000 eura koji su bili ponuđeni i prije, uz dodatne korekcije.

Danas popodne nešto prije 17 sati Hajduk je potpisao kako se to kaže "agreement", slaganje da se Elez preseli u Lazio za rečenu sumu, cca tri milijuna kuna.

Dokument koji mu je na stolu već dvadesetak dana, ali se sve oteglo toliko da smo već pomislili kako od svega ništa... Lazio nije dizao cijenu, a predsjednik Hajduka Marin Brbić nam je prenosio klupski stav kako ih ta odšteta "nije oborila s nogu". Tako je to bilo.

Moglo je sve biti riješeno i prije tri tjedna, kad je Elez imao već avionsku kartu rezerviranu na letu za Fiumicino, čekajući rasplet na - Pohorju. No, nije sad to više važno.

Uglavnom, Hajduk je odlučio pustiti, prodati svoga stopera, a otvorio je - kako kažu - dodatne kanale suradnje za ubuduće, što god to značilo, te zacijelo priskrbio kakav novčani bonus od buduće prodaje, postotak, te dodatak ako i kad Elez izbori dres prvotimca. Tako to prakticiraju Talijani.

Veliki je posao odradio menadžer Adrian Aliaj, splitski zet, sa strane Lazija bio je sportski direktor Igli Tare, također albanski reprezentativac, presudno je bilo – pisali smo – što se Lazio (Tare) zaljubio u Eleza na juniorskom turniru u Rimu.

Hajduk nije htio propustiti činjenicu da mu je to prava, konkretna ponuda, nije ispod tri milijuna kuna i kako da to na kraju odbije? Kad su se naizgled zatvorili pregovori, oni su se opet - otvorili, drž-ne daj, Elez odlazi...

Pitanje je tek kad će Elez poletjeti, da li odmah u Rim na liječničke preglede i potpis ugovora ili pak u Austriju, gdje će se momčad "rimskih orlova" Sarajlije Vladimira Petkovića, ponosni osvajač talijanskog kupa za prošlu sezonu, pripremati za nove izazove.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 19:25