Ante Čizmić / Cropix
IDEALAN, ALI PRESKUP

Hajduk krenuo po Križanca; Vučević: Rosina je samo lijepi san, a na Strinića računam

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. siječanj 2011. 17:50

Ulazi li zaista Hajduk u golemi posao dovođenja velikog pojačanja, talijanskog polušpice Alessandra Rosine? Takav igrač idealan je za spektakl kakav priželjkuju pristaše Bijelih, jer ima genijalnost driblinga i asistencije, lakoću stvaranja prevage na terenu. Surova realnost kaže da Rosina ima 1,5 milijuna eura godišnje u Zenitu, što je pet puta više nego Hajduk plaća svog svoje najskuplje zvijezde Anasa Sharbinija i kapetana Srđana Andrića. Uz to, ima još dvije i pol godine ugovora sa Zenitom što znači da se za prelazak mora platiti milijunska odšteta. Jedino bi posudba možda koštala stotine tisuća eura, a ne milijune, ali čemu raspravljati o temi koja je ionako u segme ntu odgovornosti Gorana Vučevića.

- Istina je da bih volio imati Rosinu u momčadi. Tko ne bi želio dobiti takvog igrača, ali moram kazati da je njegov dolazak u Hajduk samo lijepi san. To je neizvedivo u našim uvjetima - naglasio je Vučević.

Što je u hrvatskim uvjetima izvedivo, Vučević nije htio podijeliti s javnosti.

- Neću govoriti ni o kakvim pojačanjima. Kada kažem što nam treba, pogrešno se shvati kao neka vrst kukanja. Ako će netko doći, onda mora biti prvo pojačanje. To ćete jedino čuti od mene. Nikakva imena ne dolaze u obzir, o tome neću javno govoriti - objasnio je Vučević.

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Petroslav Sapuanr jučer je potvrdio kako će Bijeli već danas kontaktirati Ivicu Križanca. Potencijalni dolazak bivšeg stopera Zenita otvorio bi zanimljiva pitanja na Poljudu, a prvo je svakako - tko će preseliti na klupu iz obrane. Možda bi u takvom raspletu Maloča ponovno otišao na desnog beka, ali nelogično je od talentiranog stopera stalno pokušavati napraviti prosječnog beka.

U Hajduku čekaju s Križancem, vjerojatno i zbog konačnog odgovora u transferu Strinića. Dnjipro želi hrvatskog reprezentativca, informacije govore da Strinić nikada nije bio toliko blizu odlaska, a u prilog tome ide i najava da je igrač spreman smanjiti vlastiti udio u postotku odštete s aktualnih 40% na 20%.

- Na Strinića ozbiljno računam i vjerujem da će biti s nama na pripremama u Turskoj - poručio je Vučević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 18:40