Ivan Lackovic / CROPIX / CROPIX
BEZ KALKULACIJA

HAJDUK JE U FORMI, NO KAPETANA DINAMA NE PLAŠI NI PAKAO POLJUDA 'Mi u Split idemo po pobjedu!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. kolovoz 2016. 22:49

Zlatko Kranjčar, a nije drugačije razmišljao ni Zoran Mamić, momčad sastavlja po načelu - 10 igrača i Domagoj Antolić. Kad je zdrav, odmoran i spreman, kapetan je nezamjenjiv.

- Haha, drago mi je to čuti. Ipak, mislim da još mogu podići svoju razinu igre, ni sam nisam bio zadovoljan nekim utakmicama. Početak je sezone, znam svoje kvalitete i s utakmicama ću samo dići tu formu - započeo je Antolić, nakon što je iza Dinama ostvarenje prvoga cilja, a uoči razdoblja od 10 dana u kojima Modri imaju tri izazova. Hajduk, Inter, pa Red Bull, jasno je da je važno ne izgubiti.

No ostanimo načas na njegovim igrama. Kaže da može bolje, što to nedostaje na početku sezone? Sad ga je Cico odmarao u Vinkovcima, je li umor bio razlog tih, kako sam kaže, slabijih izdanja?

Zagreb, 060416.
Stadion u Maksimiru.
Druga utakmica polufinala Hrvatskog nogometnog kupa,
Dinamo - Hajduk.
Na fotografiji: Jefferson De Jesus Santos, Domagoj Antolic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

- Nisam bio umoran, iako mi je dobro došlo što nisam igrao protiv Cibalije. Ma, nije da nisam bio zadovoljan svim utakmicama, možda jednom-dvjema koje nisu bile dobre, onako kako ja želim. No nema brige, ja uvijek odradim što treba. Ako ne ide pas, odradim trkački i sve ostale zahtjeve koje trener stavi pred mene. Bit će dobro.

Dinamo je ostvario prvi cilj, europska jesen je u Maksimiru, rezultati su općenito zasad u skladu s očekivanjima i zacrtanim planovima.

- Da, rezultati su odlični, osim te utakmice sa Slavenom Belupom, zapravo, sve ostalo je dobro. No mi želimo u Ligu prvaka. Iako nije imperativ, mi ćemo poduzeti sve da opet budemo u tom društvu.

Na putu je opet Red Bull, iskustva s tim klubom nisu baš pozitivna. Blago rečeno?

- Istina, svi mogući suparnici u ždrijebu koje smo mogli izvući kvalitetni su i teški. Lani nam se potrefilo da smo izvukli Skenderbeu, od kojega smo u tom trenu bili kvalitetniji, u boljoj formi, a ove godine su svi otprilike slične kvalitete. Nemamo baš lijepe uspomene na Red Bull, međutim njihova se momčad dosta promijenila u ove dvije godine. Ne znači to da su slabiji, da se razumijemo, osvojili su prvenstvo i kup u Austriji, što nije lako. Svjesni smo da nas čekaju teške utakmice, ali vjerujemo da ćemo ovaj put biti uspješniji. Možda je čak i dobro da prvu utakmicu igramo u Maksimiru.

Zagreb, 290716. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 3. kola MAXtv Prva liga, prvenstvena utakmica izmedju GNK Dinama i NK Slaven Belupa.
Na fotografiji: Domagoj Antolic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX
Domagoj Antolić

Nisu napadači krivi

Dakle, recept je jasan, kući pobijediti, u Salzburgu braniti?

- Zašto ne? Ostvariti u Maksimiru dobar rezultat pa onda u uzvratu obraniti prednost, to je neki plan. Onda tamo možemo kalkulirati, igrati nešto defenzivnije. Kao u Tbilisiju, recimo. Znam da to nekima nije bilo lijepo, da su bili nezadovoljni, ali mi smo u Gruziju došli po prolaz i ostvarili smo ga. Pa tko sad više priča o tome kako je Portugal igrao na Euru, svi govore da je prvak Europe, pamti se rezultat. Tako i kod nas, a rezultat je zasad super.

Ipak, uvijek se nađe nešto što nije dobro. Recimo, ta priča o efikasnosti, napadačima... Jesu li krive same špice ili je i na veznom redu dio odgovornosti?

- Gledali ste prošlu sezonu, pogotovo na proljeće, gdje smo se mučili s realizacijom, gdje smo stvarali šanse, a nismo ih iskoristili. Nalazili su se u njima i napadači i vezni, to moramo svi reći. Kad se gubi i pobjeđuje, tu je uvijek momčad, ne pojedinci, tako da ne bih rekao da su samo napadači krivi.

Ostavili smo za kraj, ne znači da je manje važno, naprotiv. Dakle, u srijedu je Hajduk. Derbi na Poljudu, uvijek važna utakmica. Bijeli su u naletu, njihova očekivanja su sigurno velika?

- Baš sam ih gledao protiv Istre, iako su bili u izmijenjenom sastavu. Ostale utakmice nisam puno gledao pa ne mogu suditi o njihovoj igri, ali rezultatski su dobri. Čekaju nas u pozitivnom ozračju, ali kod derbija nikad nije bitno tko je u kakvoj formi, to je sporedno. To sve pada u vodu kad dolazi ta utakmica.

Dinamo ove sezone pobjeđuje u gostima, pali su Skoplje i Tbilisi, a u Splitu vole reći da ni Real nije favorit na Poljudu. Tko je dakle favorit u derbiju?

- Mi smo već godinama prvaci, favoriti smo u svakoj utakmici koju igramo. Imam puno pobjeda na Poljudu, mislim da sam samo jednom izgubio. Tako da i ovaj put idemo na pobjedu.

Znači, ta splitska euforija ne može zastrašiti Modre?

- Tri godine sam tu i masu puta sam dolazio tamo, uvijek je bila euforija. Svi smo prošli taj Poljud i spremni smo na sve što nas čeka dolje. A još ću jednom reći, mi u Split idemo po sva tri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 18:28