Drago Sopta / Cropix
PRIPREMNA UTAKMICA

Hajduk i Austria Beč odigrali bez pogodaka, Vučević zadovoljan igrom mladih

Dobra predstava Hajduka, bili su bolji od protivnika, imali su više šansi nego Austria, ali to nisu znali materijalizirati. Ipak, djelovali su vrlo skladno, inzistirali na posjedu lopte, gradili akcije i djelovali čvrsto, kako s postavom u prvom dijelu, tako još više i u nastavku
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. siječanj 2011. 18:58

Hajduk je imao više prilika, a najveću Ahmad Sharbini u zadnjim trenucima, sam ispred austrijskog golmana, nije ga uspio nadmudriti, odbijen mu je šut, na semaforu je svijetlilo 89.56.

Hajduk je igrao dobro, zapisivali smo akcije: nakon kornera u 61. minuti Režić je pucao glavom, lukavo se sagnuo i želio prebaciti loptu prema lijevim rašljama, ali je to uradio previsoko, onda je u 65. minuti lukavstvo iskazao i Ahmad Sharbini, osujetio je dodavanje zadnje linije austrijske momčadi, ukrao im loptu, došao iskosa i onda pogodio vanjski dio mreže. Slično kao prošle jeseni u Karlovcu...

U 72. minuti topovski udarac Jurice Buljata iz slobodnjaka prohujao je pokraj desnih rašlji.

I u prvom dijelu gledali smo živo nadmetanje, prvu šansu imala je doduše Austria, Čeh Tamas Jun pogodio je vratnicu, a na odbijenu loptu dobro je intervenirao golman Lovre Kalinić koji je dobio priliku braniti u prvom poluvremenu ( Subašić nam je naznačio da je zdrav, nije ozlijeđen). Inače, L. Kalinić se istakao s nekoliko dobrih izlazaka na centaršuteve, onako visok dominirao je šesnaestercem i brao balune kao kruške, a u nastavku Radošević nije ni imao previše posla.

A da se vratimo na početak, i tada su dvije prave prilike imali "bijeli", u 16. minuti iskosa je pucao Vukušić, na svome kapetanskom debiju, uz samu suprotnu vratnicu, u gol-aut. I onda u 30. minuti na sceni je bio Anas Sharbini, dobio je loptu iz sredine, izbio sam ispred Almera, ali i Austrijanci imaju visokog vratara, loptu je odbio preko grede u korner.

Bilo je još dobrih akcija, sve u svemu bila je to zanimljiva utakmica, šteta što nije bilo golova. Na primjer zaslužuju crticu i Tadić za Austrijance, u 86. je pucao preko gola, te Andrijašević prizemnim udarcem iz daljine kad je zabrinuo Austrijance, Almer je bio na oprezu.

Jedino je Mario Maloča u redovima Hajduka odigrao svih 90 minuta.

Iduću utakmicu Hajduk igra protiv kijevskog Obolona u utorak, s početkom u 14 sati

Trener bijelih Goran Vučević bio je poslije utakmice dobro raspoložen:

- Igrali smo vrlo dobro, mogu biti zadovoljan, posebno u drugom poluvremenu, dakle kad su mlađi igrali. Mislim da smo na pravom putu, treba samo tako nastaviti. Šteta što nije bilo golova, ali je bitno da smo prilike stvarali.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 01:26