Tom Dubravec / CROPIX
BIJELI BEZ TRENERA

ŠOKANTNA VIJEST IZ HAJDUKA Igor Tudor dao ostavku uoči početka HNL-a!

Odluci o ostavci prethodila je rasprava s upravom Hajduka kojoj je Tudor zamjerio što mu nisu doveli pojačanja, već su momčad oslabili prodajom Bradarića
Piše: ArhivaObjavljeno: 04. veljača 2015. 20:57

Igor Tudor dao je neopozivu ostavku na mjesto trenera Hajduka! Nakon poslijepodnevnog treninga u srijedu, igrači su imali večeru u klupskom restoranu na Poljudu, kada je stigao Tudor i rekao:

- Dao sam ostavku, od sutra više nisam s vama.

Igrači su ostali šokirani, ali bolji poznavatelji prilika na Poljudu tvrde da Tudorova odluka uopće ne treba čuditi. Njoj je prethodila rasprava s upravom Hajduka, kojoj je Tudor zamjerio što nije pojačala momčad u prijelaznom roku, nego je, upravo suprotno, transferom Bradarića pojačala izravnog konkurenta, Rijeku. Raskinut je ugovor s Anđelkovićem, a u južnokorejski prvoligaš Incheon United prodan je Matej Jonjić za smiješnu odštetu od 50 tisuća dolara.

Očito je Igor Tudor procijenio da u ovakvim uvjetima ne može ostvariti cilj koji je uprava Hajduka stavila pred njega; treće mjesto u HNL-u, posljednje koje vodi u Europsku ligu, i rastanak se činio kao jedino logično rješenje.

Doduše, krivi je tajming, s obzirom na to da je Tudor odradio cijele zimske pripreme s Hajdukom i njegovom nasljedniku će biti jako teško pohvatati konce. Nastavak prvenstva je pred vratima i Hajduku prijeti solidan cirkus na proljeće...

U eter su puštena dva imena koja bi mogla preuzeti klupu Hajduka. Mario Osibov, trener B momčadi Hajduka je prvi kandidat. Njegova prednost je činjenica da je kao trener druge momčadi usko surađivao s Tudorom i ne bi trebao imati puno problema da se uhoda u rad seniorske momčadi. Osibov zna kakva je situacija na Poljudu i na koga može računati. Minus je neiskustvo, ali u ovakvoj situaciji teško da Hajduk može birati. Naravno, postoji i opcija da se uzme neki od senatora. Najbliži povratku na klupu je Stanko Poklepović, koji bi dobio zadatak da privede sezonu kraju, a u lipnju bi se tražilo novo rješenje ili bi Poklepović dobio mandat na dulje vrijeme.

Za tu opciju zalažu se oni koji tvrde da nema smisla potrošiti Osibova u četiri mjeseca. Ova momčad Hajduka baš i nema neku perspektivu, a ako ne izbore Europu, sumnjamo da bi Osibov dobio priliku u sljedećoj sezoni. Kako bilo, na Poljudu će morati brzo reagirati jer do “jadranskog derbija” ostalo je tek tri dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 11:15