Tom Dubravec / Cropix
KRIŽANAC U OFENZIVI

'Grbić laže u oči ljudima kojima viri iz guzice. Jadan Hajduk s takvim predsjednikom'

'Sramota je da je takav čovik predsjednik Hajduka za njegovu stogodišnjicu. Nitko u svijetu ne zna za Grbića, a znaju za Ivicu Križanca'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. siječanj 2011. 12:23

Ivica Križanac očekivano je reagirao na Hajdukovu verziju njegova nedolaska među “bijele”, odnosno njegov potpis ugovora sa Splitom. Kaže kako ga je, nakon što je u utorak već sve dogovorio sa Splitom, predsjednik Hajduka Josip Grbić zvao da dođe potpisati ugovor, ali već je bilo kasno, nije htio pogaziti riječ danu ‘crvenima’.

- Neću prešutjeti. Sve što sam rekao na press konferenciji u Parku mladeži je istina, bio sam spreman igrati u Hajduku za 120.000 eura po sezoni, plus 4000 eura po nastupu. Bilo je dogovoreno da je to neto iznos, a oni su kasnije to htjeli pretvoriti u bruto, i na tome je puklo - tvrdi Križanac, te pobliže objašnjava:

- Nakon toga sam im rekao da idem na razgovore sa Splitom, dogovorio sam se i dao im ruku, a Grbić me poslije zvao da pristaje na prije dogovorene uvjete, da mogu doći potpisati ugovor za deset minuta. Rekao sam da sam već dao ruku ljudima iz Splita, a on mi je rekao: “Pa šta ima veze, i ja sam sto puta dao ruku pa napravio drukčije”. Ja to nisam htio učiniti. Sve to mogu potvrditi i Pralija i Žužul, koji su bili prisutni kada me Grbić zvao - iznio je Križanac svoju verziju pregovora s Hajdukom.

Kaže kako se Grbić lažima pokušava opravdati pred... dalo se zaključiti kako misli na splitskoga gradonačelnika Željka Keruma.

- Grbić zamračuje oči ljudima kojima viri iz guzice. Ne treba skrivati svoju nesposobnost, bilo bi mu bolje da prizna istinu. Sramota je da je takav čovik predsjednik Hajduka za njegovu stogodišnjicu. Nitko u svijetu ne zna za Grbića, a znaju za Ivicu Križanca. Nije tajna da sam se odrekao ugovora u Rusiji, znači sigurno nisam htio doći u Hajduk radi novca. Većina igrača Hajduka imala bi veći ugovor od mene - rekao je Križanac, te zamolio da ponovimo što je o njemu napisano na Zenitovoj web stranici nakon što je raskinuo ugovor s njima: “Ivo je bio pravi vođa momčadi, na terenu i izvan njega, i njegove igre često su vodile Zenit do pobjeda u najtežim utakmicama. Zenit zahvaljuje Križancu na odličnih šest sezona u klubu i želu mu uspjeh u daljnjoj karijeri.” Križanac kaže kako se po tome vidi kakav je čovjek.

- Što se tiče mojih navodnih uvjeta o karanteni, nije istina da sam se došao zaj...ati, došao sam ozbiljno igrati, a kao igrač sam često bio u karanteni non stop - rekao je Križanac.

Križanac je sa Splitom u Gabeli.

- Izvanredno su me prihvatili, ekipa je super, treneri isto, atmosfera u momčadi je vrhunska, svi su zadovoljni. Pričao sam neobavezno s novim suigračima, neke od njih znam i otprije. Neke stvari sam trenirao posebno, neke s ekipom, no odradio sam cijeli trening i očito sam zdrav - kaže Križanac.

Trener Ivan Katalinić sretan je zbog dolaska velikoga pojačanja.

- Križanac je imao dugu pauzu, čujem da je kroz to vrijeme igrao mali balun, ali do početka prvenstva je ostalo mjesec dana, što je dovoljno vremena da dođe u formu - rekao nam je Katalinić.

- Sve je odlično, treneri Katalinić i Balajić nas gaze, ali sve će nam se to vratiti kasnije. Križanac nam može puno pomoći, svi smo se radovali kada smo čuli da dolazi. Jedva čekamo povratak kući, nadamo se slobodnome danu u nedjelju ako dobro odigramo protiv Neretvanca u subotu - kaže vezni igrač Splita Predrag Šimić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 18:39