Nikola Vilić/CROPIX
BRUKA PROTIV KARLOVCA

Goran Vučević raskinuo s Hajdukom i odrekao se 300 tisuća eura, igračima kazne!

Sada je sasvim jasno - ovaj Hajduk nikoga ne može dobiti. Pa čak ni skromi Karlovac na Poljudu. Hrabri gosti posramili su Bijele sa 3-2 i produbili poljudsku krizu
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 16. travanj 2011. 12:00

Goran Vučević od subote navečer više nije trener Hajduka. Vučević nije podnio ostavku nego je nakon razgovora sa čelnicima kluba pristao na sporazumni raskid ugovora.

- Ocijenili smo da nešto treba mijenjati, a u pravilu u ovakvim situacijama mijenja se trener. Goran se složio da je to najbolje rješenje za klub - potvrdio je predsjednik Hajduka Josip Grbić.

Nakon utakmice smo gledali scene kakvih dugo nije bilo na Poljudu. Sa zadnjim zviždukom suca Bebeka igrači Hajduka ostali su na travnjaku, istrpili su zvižduke i vrijeđanje s tribina. Povici "Skinite dresove" nije bilo najgore što su hajdukovci morali slušati pognutih glava na centru igrališta. Dok su napuštali stadion s tribina se orilo: "Dobit ćete batine." Karlovčani su pak ispraćeni zasluženim aplauzom.

Umjesto pobjede koja je mogla osigurati malo mira na Poljudu, opet se dogodio kiks, novi poraz, i to protiv Karlovca kojem je Hajduk omogućio sjajnu promociju na Poljudu. Gosti su zabili tri prekrasna gola i zasluženo su odnijeli sva tri boda.

Karlovčani su šokirali Hajduka ranim golom već u petoj minuti, kada je Karlo Primorac izveo lijepu minijaturu na 18 metara od vratiju Subašića te je preciznim udarcem pogodio mrežu za 0-1.

Početak je najavljivao teške trenutke za Vučevića i njegove igrače koji su ionako u posebnom stanju dočekali ovu utakmici nakon grubog vrijeđanja koje su doživjeli nakon "tjeralica" na gradskim ulicama.

U jednom trenutku se činilo da bi se Hajduk mogao prošvercati, izvući iz ove neugodne situacije iako nisu pronalazili željenu igru. Splićani su izveli preokret s dva gola na istu foru. Dva gola iz prekida, oba udarcem glavom i Hajduk je nakon pola sata došao do vodstva 2-1. No, ispostavilo se da je to bilo nedovoljno.

Josip Grbić je naglasio da je Vučević bio izuzetno korektan kod razlaza sa Hajdukom. Imao je ugovor do ljeta 2013. godine i klauzulu koja mu je garantirala isplatu cjelokupnog ugovora ukoliko ga Hajduk smijeni do ovog ljeta. To se defakto i dogodilo, ali je Vučević odlučio da neće realiziratio pravo iz ugovora. To znači da će Hajduku oprostiti 300.000 eura koliko mu je klub trebao isplatiti. Ovo je pravi presedan, Vučević je prvi trener koji je Hajduk oprostio novac na koji je imao pravo.

- Klub je procijenio da trebaju napraviti smjenu, a ja sam ostao pri svoje da ostavku neću dati. Hajduku želim sve najbolje u budućnosti - kazao je na rastanku Vučević.

Hajduk nema spremno rješenje za poziciju novog trenera. Najavljeno je da će novog čovjeka za tu poziciji pronaći do ponedjeljka. Mogu se osloniti na rješenja koja već imaju u klubu, a to su sportski direktor Ivica Kalinić ili šef omladinske škole Ivica Matković.

Kalinić je pak najavio rigorozne novčane kazne za igrače.

- Pokušat ćemo pronaći trenera za sljedeću sezonu, a ako ne uspijemo odlučit ćemo se na privremeno rješenje do kraja sezone - najavio je Grbić.

ŠIBENIK - ZADAR 2-0 (Alispahić 9', Krišto 80')

Nogometaši Šibenika došli su do nova tri boda pobjedom protiv Zadra na Šubićevcu. Mehmed Alispahić zabio je eurogol za vodstvo Šibenika u 9. minuti. Vezni igrač Šibenika iz daljine je pogodio same rašlje protivničkog gola. Igrala se otvorena utakmica u kojoj je domaćin bio bolji, a do poluvremena nije uspio povećati vodstvo. Zadrani su imali dvije velike šanse na polovici drugog djela, no nisu ih iskoristili i kako to obično biva bili su kažnjeni. Dario Krišto u 80. minuti utakmice postavio je konačan rezultat.

OSIJEK - SPLIT 1-0 (Vidaković 53')

Srđan Vidaković donio je Osijeku tri boda u srazu s gostima iz Splita. Vidaković je iskoristio nepažnju gostujuće obrane i matirao vratara Vukovića. Split je bio bolja momčad za nijansu, no niakako nisu mogli matirati osječkog vratara Karduma koji se mnogim momčadima HNL-a pokazao kao neriješiva enigma. Skidao je sjajni vratar Osijeka udarce Rašiću, Bučanu, Obilinoviću i Serdarušiću i razveselio domaće navijače. Split je sada izgubio važne bodove u borbi za plasman u Europu.

CIBALIA - SLAVEN BELUPO 1-2 (Kresinger 52/Benko 9, 53)

Utakmica je završena!

53. minuta - Rezultat 1-1 stajao je manje od 60 sekundi na semaforu. Jednu dubinsku loptu primio je Benko i spremio je u mrežu. Domaći su poludili na pomoćnog suca, jer su mislili da je napadač gostiju bili u zaleđu.

52. minuta - Radotić je ubacio s desnog boka, a Kresinger je majstorski primio loptu na prsa i volejem zakucao loptu u mrežu.

33. minuta - Tomić je glavom pogodio gredu nakon ubačaja Bartolovića. Cibalia pritišće, stvara prigode, ali pogotka u gostujućoj mreži i dalje nema.

9. minuta - Bušić je krasno glavom spustio loptu za Benka, koji je natrčao i sa desne strane s12-13 metara pogodio suprotni kut gola Cibalije.

Utakmica je počela!

CIBALIA: Matković - Radotić, Tomić, Parmaković, Rugašević - Jurić, Božić, Čuljak - Bartolović, Prgomet - Kresinger;

SLAVEN BELUPO: Rodić - Purić, Rogulj, Maras, Bagarić - Kokalović, Nynkeu - Gregurina, Papa, Benko - Bušić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. lipanj 2024 09:33