Zagreb, 200211.Hotel Westin.Skupstina io Hrvatskog nogometnog saveza.Ivan Brlekovic drzi pismo podrske koje je dobio u liftu.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / CROPIX
ZAJEDNO ZA DINAMO

'Gnjusna je laž da smo dali podršku Štimcu!' Brleković; 'Prevarili su me neki mladići'

Jedini fokus razmišljanja i djelovanja građanske inicijative 'Zajedno za Dinamo' je nogometni klub Dinamo
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2011. 12:17

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo u svom priopćenju je najoštrije osudila izjavu Ivana Brlekovića koji je na izvanrednoj skupštini HNS-a u Westinu pokazao skupštinarima pismo u kojem navodno ZZD daje bezrezervnu podršku Igoru Štimcu.

Brlaković se nije ustručavao epiteta heroji, kojim je inicijativa za Dinamo navodno nazvala skupštinare iz Westina.

- Kad nas već vuku za jezik, situacija oko HNS-a predstavljaju sve ono što u športu ne želimo gledati, kaže se u priopćenju.

- Jedini fokus razmišljanja i djelovanja građanske inicijative 'Zajedno za Dinamo' je nogometni klub Dinamo. Mi tražimo transparentno poslovanje kluba te poštivanje zakonskih i statutarnih prava članova kluba, stoji u priopćenju.

- Takvo nešto nam nikad ne bi palo na pamet, a kamoli da bi takvu glupost napravili. Kad nas već vuku za jezik, situacija i ljudi oko HNS-a predstavljaju sve ono što u športu ne želimo gledati, stoji u priopćenju ZZD-a.

- Odlučno i s gnušanjem odbacujemo bilo kakav pokušaj povezivanja Inicijative s pojedincima ili interesnim skupinama u hrvatskom nogometu te s njihovim partikularnim interesima, koje smatramo pogubnim za hrvatski nogomet ali i za hrvatski šport u cjelini.

Brleković se, nakon što je čuo za priopćenje inicijative Zajedno za Dinamo, 'pokrio po ušima' izašao za govornicu i prihvatio krivnju:

- I ovim putem se ispričavam Građanskoj inicijativi Zajedno za Dinamo. Izgleda da su me nasanjkala dvojica mladića koji su mi jutros prišla ispred hotelu i dala mi popis podrške. Prihvaćam da ovo nije službeni stav incijative Zajedno za Dinamo skrušeno je priznao Brleković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. rujan 2024 07:45