Srdjan Vrancic / CROPIX
ŠUKER ODLUČIO

Ferenčina, Scoria i Mrmić vode selekciju HNL-a! Mršić: 'Gurao se nisam, ali nadao da'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. studeni 2012. 18:53

Hrvatska nogometna reprezentacija 14. studenog na Kantridi igra prijateljsku utakmicu protiv selekcije HNL-a. Jedini upitnik bilo je pitanje izbornika spomenute selekcije, a predsjednik HNS-a, Davor Šuker, po završetku današnje utakmice između Slaven Belupa i Splita (2:2) trebao je obznaniti njegovo ime, što se na kraju i dogodilo.

Selekciju HNL-a voditi će tri trenera, Roy Ferenčina, Elvis Scoria i Marijan Mrmić.

- Mlađi će dobiti veću priliku, a autonomno će izbornici odlučiti o tome koga će izabrati u selekciju. Imena pozvanih igrača će se objaviti u ponedjeljak u 11 sati - rekao je Šuker.

Zatečen je bio Stanko Mršić kada je čuo vijest o odluci da će ulogu izbornika Prve HNL obnašati trio Scoria - Ferenčina - Mrmić. Dakako, s puno je argumenata i to iznimno jakih u sebi podgrijavao nadu da će baš on biti taj, prvi i jedini, ali nije dočekao...

- Gurao se nisam, ali nadao jesam. Nisu moje ambicije ni uključivale da budem jedan od trojice već prvi i jedini. To bi bilo priznanje i nagrada za ono što sam dao našem nogometu kroz dugi niz godina. Imam ja svoj posao i njime se bavim, a ovi ili oni koji su donijeli odluku koju su donijeli jako dobro znaju da na mene ne bi mogli utjecati i forsirati preko mene svoje igrače. Imam svoje ime, dugo godina teškom mukom stjecani ugled i svuda se u svakom trenutku s tim ponosim. Njima, tima koji kroje naš nogomet po svom jednog će dana Bog suditi, a valjda i ljudi vide što se i kako radi i zbog toga je i gledatelja na nogometnim stadionima u Hrvatskoj iz dana u dan sve manje - s gorčinom u glasu je prokomentirao izabranu izborničku tročlanu komisiju Stanko Mršić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:21