Damir Krajac / CROPIX
DINAMO - ZAGREB 1-0

Fatos Beqiraj presudio u gradskom derbiju, sjajni vratar Vidaković izludio Krstanovića

Dinamo je uspio sačuvati sedam bodova prednosti ispred splitskih klubova. Modri su morali biti oprezni sve do zadnjih minuta, ponajviše zbog brojnih promašaja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. studeni 2011. 17:00

Bolan europski poraz od Ajaxa nije na nogometaše Dinama ostavio velikog traga. Modri su se ekspresno vratili u HNL stvarnost, te uz dopadljivu igru s mnogo prigoda u gradskom derbiju svladali Zagreb. Pjesnici se u Maksimir nisu došli isključivo braniti, već su od prve minute s tri isturena napadača ( Frljužec, Medić i Nikšić) pokušali iznenaditi kvalitetnijeg, ali i umornijeg suparnika. Oči maksimirskih čelnika bile su usmjerene i prema mladom veznjaku gostiju Damiru Šovšiću, koji je jedna od zimskih želja Modrih.

Dok Dinamo i dalje možda nije spreman za 'petu brzinu' i dvoboje Lige prvaka, igrači Krunoslava Jurčića u drugoj, ili eventualno trećoj brzini bez većih problema domaće prepreke rješavaju u svoju korist. Dinamo je od samog početka krenuo agilno prema vratima Zagreba. Već u prvom napadu Krstanović je na ubačaj Vrsaljka glavom tukao iznad gola. No, Pjesnici u Maksimiru nisu dugo odolijevali napadim Dinama, već u 8. minuti poentirao je Beqiraj.

1:0 - Beqiraj

Krstanović se na lijevoj strani lakoćom riješio Pelaića te prizemnom loptom na petercu gostiju pronašao Beqiraja. Crnogorski reprezentativac 'okrenuo' je Oršulića i bez većih problema matirao Vidakovića.

Rani pogodak Modrih nije psihički 'potopio' goste, koji su također imali svojih prigoda. Jednu takvu, pravi zicer, propustio je Nikšić koji je povratnu loptu Frljušca upropastio udarcem iznad gola. Krunoslav Jurčić jednostavno nije miljenik sreće. Fortuna ga je napustila u 15. minuti, kada je zbog ozljede zadnje lože travnjak morao napustiti Vrsaljko.

Do kraja prvoga dijela Modri su nastavili s kontinuiranim napadima, ali je na vratima gostiju briljirao Igor Vidaković. Vratar Zagreba prvo je na 30-ak metara od svoga gola klizećim startom zaustavio nalet Beqiraja, a onda je s nekoliko intervencija 'izludio' Krstanovića. Bivši napadač Zagreba bio je vrlo motiviran, željan igre protiv bivšega kluba. Krstanović je asistirao za pogodak Beqiraja, ali nije bio golgeterski rapoložen. U dva navrata njegove pokušaje glavom na gol-liniji zaustavljao je Vidaković.

Dinamo u nastavku nije bio razigran i atraktivan kao u prvih 45 minuta, ali Modri su bez većih problema čuvali pozitivan rezultat. Veliku ulogu u 'čuvanju rezultata' imao je zahvalni Calello koji je na vrijeme zaustavljao sve ofenzivne pokušaje Pjesnika. Sredinom drugog dijela na sjevernoj su se tribini zagrijali i Bad Blue Boysi, koji su ponovo iskazali svu pirotehničku raskoš. Jedna je signalna raketa sa sjeverne tribine odletjela čak do kaznenog prostora južnog maksimirskog gola...

Krunoslav Jurčić može biti zadovoljan, njegova je momčad nastavila uspješan niz u prvenstvenim utakmicama HNL-a. Dinamo je odigrao kvalitetnu utakmicu, ali se Krstanović i Beqiraj nisu proslavili u realizaciji. Brine jedino ozljeda Šime Vrsaljka, ali taj hendikep danas još više muči Slavena Bilića...

DINAMO – ZAGREB 1-0 (Beqiraj 8)

KRAJ UTAKMICE!

73. minuta - Krstanović kao da ne želi zabiti bivšem klubu. Bio je potpuno sam na desetak metara, ali ponovno je promašio cijeli okvir.

72. minuta - Pucao je Frljužec nakon ubačaja Šovšića, Kelava to brani.

69. minuta - Nakon ubačaja Ibaneza iz slobodnog udarca Krstanović je promašio cijelu loptu u dobro poziciju. Uslijedio je pravi 'fliper' na malom prostoru, na kraju se lopta otkotrljala u ruke Vidakovića.

65. minuta - Zagreb je počeo sve više kombinirati ispred Dinamova šesnaesterca, ali još uvijek nema većih opasnosti za Kelavu.

53. minuta - Vida je pucao glavom nakon kornera i promašio za par centimetara.

Završeno je prvo poluvrijeme.

44. minuta - Kakva obrana Vidakovića! Nakon ubačaja iz slobodnog udarca Ibaneza, glavom je pucao Krstanović i vratar Zagreba sa same linije je izvadio loptu.

40. minuta - Dinamovci pretjeruju s udarcima iz daljine. Prvo Ibanez, potom Tomečak... Bezopasno.

35. minuta - razbranio se vratar Zagreba. Prvo je sjajno paradom zaustavio udarac Krstanovića, a nakon toga skinuo je i pokušaj Leke.

33. minuta - Krstanović je bio u velikoj prilici 'zapapriti' svom bivšem klubu, ali njegov udarac sa samo nekoliko metara obranio je Vidaković.

31. minuta - Kelava je obranio udarac Štigleca, a Frljužec je zakasnio na 'odbijanac'.

30. minuta - Igra se dosta otvoreno, čak i Zagreb zna zaprijetiti.

16. minuta - Izgleda da je Slaven Bilić izgubio još jednog reprezentativca. Ozljedio se Šime Vrsaljko, a ušao je Tomečak.

13. minuta - Bude se i gosti. Nikšić je pucao preko vrata nakon asistencije Frljužeca.

11. minuta - Dinamo se nije zadovoljio s jednim golom. Sada je Vidaković imao dvostruku obranu, prvo je skinuo udarac Beqiraju, a potom i Vrsaljku.

8. minuta - Robusni Dinamov napadački dvojac sve je napravio sam. Krstanović se oslobodio Pelaića na lijevoj strani, uputio loptu u srce šesnaesterca, gdje se našao Beqiraj, oslobodio Lapića i preciznim udarcem matirao Vidakovića.

5. minuta - Dinamo je žestoko krenuo, Modri su već imali dva udraca na gol.

Utakmica je počea!

DINAMO (4-4-2): Kelava - Vrsaljko, Vida, Šimunić, Ibanez - Badelj, Leko, Calello, Kovačić - Beqiraj, Krstanović

ZAGREB (4-1-4-1): Vidaković - Pelaić, Oršulić, Lapić, Štiglec - Maleš - Frljužec, Štrok, Šovšić, Medić - Nikšić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 10:05