Damir Krajač/CROPIX
OKUPACIJA MAKSIMIRA

Rat Dinama i BBB-a: 'Trgaju stolice i bacaju baklje. Zbog njih nema navijača!'

Nogometaši Dinama nakon pobjede nisu došli pod sjever pozdraviti svoje navijače. Bad Blue Boysima se takva reakcija igrača nije svidjela
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. studeni 2011. 22:57

Nogometaši Dinama nakon pobjede nisu došli pod sjever pozdraviti svoje navijače. Bad Blue Boysima se takva reakcija igrača nije svidjela pa su svoje 'ljubimce' u svlačionicu ispratili povicima 'cigani,cigani'. Nakon utakmice Bad Blue Boysi su se sa sjeverne tribine spustili pod zapadnu tribinu, gdje su s brojnim zastavama i bubnjevima glasno skandirali protiv Zdravka Mamića.

Inače, na pressici se nije pojavio Krunoslav Jurčić, već njegov pomoćnik Tomislav Rukavina.

- Ispričavam se što na press-konferenciju nije došao trener Jurčić, koji je zbog teške promuklosti morao propustiti ovo okupljanje. Čestitam svim igračima koji su se jako istrošili nakon teške utakmice u Amsterdamu. Osvojili smo tri važna boda i to je najvažnije jer smo i dalje uvjerljivi na ljestvici. Vrsaljko je ozlijedio zadnju ložu, a po njegovoj reakciji, ali i vlastitom iskustvu bojim se kako je njegova ozljeda ozbiljnije prirode. Danas se mora javiti liječnicima reprezentacije, pa ćemo vidjeti kako će se njegova priča razvijati. Sammir je dvoboj propustio zbog lakšeg istegnuća zadnje lože, dok Cufre nije ozlijeđen. Nije ga bilo među 18 jer smo prigodu željeli dati drugim igračima - rekao je Rukavina

Pripćenje iz GNK Dinama

Tijekom gradskog derbija između Dinama i Zagreba na sjevernoj tribini stadiona, onoj gdje se nalaze Bad Blue Boysi, uništeno je 12 novih sjedalica.





GNK Dinamo je ovoga ljeta uredio gradski stadion Maksimir kako bi svim svojim navijačima omogućio što bolji komfor tijekom utakmica. Na prvih nekoliko utakmica stadionom je prošlo više od 100 tisuća gledatelja i dojmovi svih su bili sjajni. Gledatelji su bili oduševljeni učinjenim make-overom stadiona, a igrači su svojim igrama na terenu izborili plasman u najelitnije klupsko natjecanje - Ligu prvaka.





Sve to lijepo, dobro i uspješno što je GNK Dinamo napravio apsolutno ništa ne znači onima koji isto to pokušavaju uništiti. Bacanjem baklji, ugrožavanjem zdravlja igrača, sudaca, zaštitara i svih prisutnih na stadionu, skandiranjem uvredljivih parola na račun igrača i čelnika kluba te na koncu trganjem, paljenjem i uništavanjem sjedalica isti ti jasno pokazuju što ih zanima; nogomet i Dinamo svakako ne.





GNK Dinamo jednostavno je nemoćan u toj neravnopravnoj borbi u kojoj gube svi oni koji istinski vole Dinamo i nogomet. Takva je većina; većina koja, nažalost, zbog svega gore navedenog sve više izbjegava Maksimir i voljeni Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:31