Dugopolje, 230313.Stadion Hrvatski vitezovi.Kvalifikacijsko nogometna utakmica za europsko prvenstvo U -17 izmedju Hrvatske i Francuske.Na fotografiji: Slavlje nogometasa Hrvatske reprezentacije nakon pobjede.Foto: Josko Ponos/ CROPIX
 Josko Ponos/ CROPIX
SREDILI I FRANCUZE

Fantastičan vikend hrvatskog nogometa: Mini Vatreni osigurali nastup na Euru

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 23. ožujak 2013. 18:18

Hrvatska kadetska reprezentacija ostvarila je veliki uspjeh, izborila je plasman na Europsko prvenstve koje će se održati u svibnju u Slovačkoj. Već nakon druge utakmice Elitnog kola izabranici Ivana Gudelja razriješili su sve dileme pobijedivši u Dugopolju Francusku 1-0, golom Lulića u sedmoj minuti.

S obzirom da je u drugoj utakmici Španjolska dobila Belgiju 2-1, Hrvatska je s dvije pobjede osigurala prvu poziciju pa će utakmica protiv Belgije u utorak u Sinju biti samo formalnost.

Gudelj je bio bez Roguljića, Šunjića i Brodića, a Francuzi imaju jaku momčad, fizički moćne igrače, ali ništa im nije pomoglo protiv Hrvatske.

Gol za pobjedu zabio je Karlo Lulić iz slobodnog udarca sa nekih 18, 20 metara iskosa na lijeve strane, tukao je oštro, sa puno efea pa je Coulibaly nije uspio izbiti izvan okriva vratiju nego je samo potvrdio gol.

Osim gola Bašić je imao još jednu odličnu šansu, ali su svoje šanse u prvom poluvremenu imali i Francuzi. U nastavku su baš na trenutke dominirali, a Hrvatsku je spašavao izvrsni vratar Marić koji je bio igrač utakmice. Čisti zicer skinuo je Dembeleu za izjednačenje.

Veliko je bilo slavlje mladih hrvatskih igrača. Alen Halilović je istaknuo:

- Zasluženo smo pobijedili. Pobjeda naše A reprezentacije protiv Srbije bila nam je velika inspiracija!

Kapetan Josip Bašić najavio je:

- Idemo na Euro u Slovačku s velikim ambicijama. Pokušat ćemo osvojiti europski naslov, a onda se okušati i na Mundijalu.

Ivan Gudelj je s ovom reprezentacijom pobijeđivao sve najbolje reprezentacije. Dobio je Meksiko, prvaka svijeta, zatim Njemačku, Italiju, sad i Francusku, na sedam turnira sve je osvajao osim na Zlatnom kalsju gdje je Hrvatska završila druga.

- Siguran sam da ćemo se u Slovačkoj boriti za prvo mjesto - poručio je Ivan Gudelj.

U Dugopolju je bio i Igor Štimac koji je nakon pobjede nad Srbijom igrača nagradio slobodnim danom pa je i sam skoknuo do Splita da bude s obitelji, a popodne je proveo na utakmici. Štimac je bio na tribini s običnim pukom, očito uživajući u lijepom trenutku poslije velike pobjede.

Hrvatska - Francuska 1-0

Poluvrijeme: 1-0; Strijelac: 1-0 Lulić (7); Sudac: Dingert (Njemačka); Žuti kartoni: Mamić (Hrvatska), Araai, Dembele, Coman (Francuska); Stadion Hrvatskih vitezova. Gledatelja: 1500.

Hrvatska: Marić - Stolnik (od 67. Iharos), Ćaleta-Car, Prce, Mamić - Čuljak - Bašić, Halilović, Vojković, Fiolić (od 57. Dabro) - Lulić.

Francuska: Escales - Fulgini, Coulibaly, Diallo, Senzemba - Kilić, Ntcham (od 63. Pereira) - Dembele, Coman, Maupay - Araai (od 63. Houri).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 12:11