Zeljko Hajdinjak / CROPIX
DVIJE POBJEDE U NIZU

Euforija ponovno trese Rijeku: Zagrepčane u subotu čeka ludnica prepune Kantride!

Ne treba nas zanimati koliko će im dobroga ili lošega donijeti današnji ispit u Ligi prvaka, ne treba nas uopće ni zanimati protiv koga igramo - rekao je Cesarec
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 18. rujan 2012. 20:27

Lijepo je rekao Elvis Scoria, još dok nije prošlo ni pola ljetnih priprema.

- Puno igrača odlazi, puno igrača dolazi. Bit će dolazaka i nakon početka sezone, bit će onih koje ću morati čekati možda i koji mjesec prije nego što uhvate adekvatnu formu. Prva prava Rijeka... Oko sedmog-osmog kola. Oko prve pauze.

I u prvih šest kola osvojeno je šest bodova, a onda u sljedeća dva (sedmo i osmo) - šest bodova. Nije se nadao da tako slabom učinku u uvodnim kolima sezone, ali Scoria je jako dobro znao što govori. Prekjučer je (bez Mujanovića i Mierzejewskog) u Koprivnici sa 3:1 srušen Belupo.

Je li se promjena dogodila samo zbog protoka vremena neophodnog za uigravanje i podizanja individualne forme pojedinih igrača? Ne. "Rijeka je", kako ističe i Scorijin asistent, negdašnji trofejni Rijekin veznjak (pod Scorijom), a danas njegov asistent Dragan Tadić, "cijelu ligašku pauzu i obje odigrane utakmice, s Udineseom i Grobničanom, usmjerila upravo na pripremu za Belupom." Nadalje... Scoria je prije Hajduka odustao od "umiranja u ljepoti" i počeo raditi ono što radi najbolje. Igrati na rezultat. A nogomet je uvijek najljepši - kad pobjeđuješ. I još tu ima puno prostora za napredak, još ima igrača koje se tek čeka ( Vranješ i Gabrić, npr.), još će biti i uspona i padova no - Rijeka je "tu". Rijeka raste, Rijeka je u pozitivi. Ne samo klub.

Subota donosi veliki derbi na Kantridu - stiže Dinamo! Očekuje se "ludnica", pun stadion!

- Ne treba nas zanimati koliko će im dobroga ili lošega donijeti današnji ispit u Ligi prvaka, ne treba nas uopće ni zanimati protiv koga igramo. Jer svaki put naš je posao isti. Svi moramo dati sve od sebe da dobijemo utakmicu. Na Kantridi ili vani, neovisno o protivniku.

To je Cesarčeva najava derbija s Dinamom. Kojoj se nema što dodati osim ovoga: Rijeka je opet, prvenstveno i ponajviše - nogometni grad!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 01:13