Boris Kovačev/Cropix
VATRENI U SHERATONU

Dudu možda i zaigra, Modrić i Ćorluka na pregledima: 'Da se igra sutra bilo bi škakljivo...'

Od 24 igrača u nedjelju ih se skupilo 16 i to vratari: Pletikosa i Subašić; obrambeni: Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Schildenfeld i Pranjić; vezni: Dujmović, Modrić, Badelj, Kranjčar, Iličević; te napadači: Petrić, Eduardo i Kalinić. Tijekom ponedjeljka javljaju se Runje, Strinić, Vukojević, Rakitić, Perišić, Jelavić, Mandžukić i Vida
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. ožujak 2011. 00:59

Slaven Bilić okupio je reprezentativce u zagrebačkom hotelu Sheraton, a već od nedjelje navečer stacionirali su se u slovenskom Čatežu. Ovaj put ne u hotelu Terme na koji su navikli, nego susjednom zbog renoviranja. Glavna vijest večernji je dolazak privatnim zrakoplovom Rinata Ahmetova, Darija Srne i - Eduarda da Silve. Najbitnije, Eduardo nije stigao kako bi se družio sa suigračima već postoji ozbiljna šansa da će u subotu, 26. ožujka, ipak zaigrati u Gruziji. Preokret je pojasnio izbornik Bilić.

- U nedjelju poslijepodne napravio je trkački trening, jako je zadovoljan, boli ga, ali malo. U Brežicama ćemo vidjeti kako se odvija stanje, bilo bi izuzetno važno da ga osposobimo za subotu.

Podsjećamo, Eduardu je u četvrtak stradao gležanj desne noge, nateklina je bila velika, a prve prognoze liječnika govorile su o tri tjedna mirovanja. Tako izostaje jedino Šime Vrsaljko, dok se Mandžukić priključuje unatoč dolasku Dudua. Od 24 igrača u nedjelju ih se skupilo 16 i to vratari: Pletikosa i Subašić; obrambeni: Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Schildenfeld i Pranjić; vezni: Dujmović, Modrić, Badelj, Kranjčar, Iličević; te napadači: Petrić, Eduardo i Kalinić. Tijekom ponedjeljka javljaju se Runje, Strinić, Vukojević, Rakitić, Perišić, Jelavić, Mandžukić i Vida.

Šef liječničke službe doktor Boris Nemec pregledao je Vedrana Ćorluku i Luku Modrića.

- Da je utakmica sutra bilo bi škakljivo, obojica imaju sitnih problema s gležnjem, no u utorak, najkasnije srijedu trebali bi ući u puni pogon. Što se tiče Vrsaljka nismo se opterećivali izjavama i naklapanjima po novinama. Znali smo njegovo stanje, u početku je izgledalo da će biti zdrav, ali prije nekoliko dana dobili smo fax od njegovog kluba iz kojeg je vidljivo da ne može konkurirati u ovoj akciji - istaknuo je Bilić.

Nikica Jelavić napravio je veliki posao pogotkom protiv Celtica, iz izbornikovih riječi zaključujemo kako je trenutačno bliži startnoj jedanaestorici na poziciji centarfora od Nikole Kalinića.

- Kalinić je jako dobro iskoristio priliku u Puli postigavši dva pogotka u Češkoj. Jelavić je duže s nama, posebice što je Kalinić igrao i za mladu reprezentaciju. I Nikica je svaki put iskoristio minutažu, tako da imamo slatke brige. Međutim, reprezentativna situacija je drukčija od klupske. Da se utakmica igrala tri dana nakon Pule naravno da bi dojam iz susreta sa Češkom bio vrlo važan, ovako prevladava zaključak na temelju onog što su u međuvremenu pokazali u klubovima. Treba dakako napraviti balans između naše utakmice sa Češkom i njihovih kasnijih igara da bi se došlo do optimalnog rješenja - rekao je Bilić.

Gruziju je detaljno proanalizirao kroz video zapise, a o Francuskoj kod koje Hrvatska gostuje 29. ožujka, zasad se previše ne razmišlja.

- Idemo na pobjedu svijesni da će biti izuzetno teško protiv domaćina kojeg užasno respektiramo. Gruzija će biti jako motivirana. Oni vole igru i nadigravanje, ali u nekim su utakmicama, posebice protiv Izraela, odustali od kombinatorike, te išli okomito pa na odbijene lopte. Nastojat ćemo što više pomaknuti težište igre na njihovu polovicu. Nepogoda je što teren nije u top stanju.

Izbornik je istaknuo i kako je vrlo zadovoljan formom Luke Modrića unatoč nešto nižim ocjenama koje je dobio u nekim od prethodnih utakmica.

- On igra konstantno na visokoj razini, protiv West Hama je bio fantastičan. Očekujemo da u subotu bude maksimalan, njegova forma uopće nije problem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 02:25