Zoran Kusalo/CROPIX
IZNENAĐENJE

Dubrovnik bez objašnjenja 'izdao' Igora Štimca i okrenuo se Vlatku Markoviću

Prilikom glasovanja Marković je odnio pobjedu unatoč tome što je čelni trojac Saveza glasno podržavao Štimca. Oni koji su, pak, glasali za Markovića nisu sudjelovali u raspravi
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. studeni 2010. 11:39

Sin Neretve, Metkovac Igor Štimac, nije dobio podršku svog kraja u izborima za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Na njegovom terenu slavio je Vlatko Marković, aktualni predsjednik. Od 13 članova Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, koji su odlučivali o tome kome podrška, nedovoljnih pet je bilo za Štimca, a osam glasova je dobio Marković.

Nevrijeme, neviđeni potop na dubrovačkom području, zatim smeće koje je "zapljusnulo" Pelješac i Mljet, razlog su što je početak sjednice Izvršnog odbora ŽNS-a odgođen za dva sata, počeo je u 18, a zaključen je dva sasta poslije. Na njegov početak kasnio je jedino prvi dopredsjednik Saveza, gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić iz opravdanih razloga.

Stigao je nakon što su povjerenici za natjecanja i suđenje u županijskim ligama podnijeli svoja izvješća. Ali, u pravom trenutku budući je druga točka dnevnog reda bilo glasovanje za koga je hrvatski jug u izborima za predjednika HNS-a.

Članovi vodstva Saveza u predvorju sportske dvorane u Gospinom polju, gdje je održana sjednica, "sudarili" su se s transparentom podrške Štimcu, na tranparentu je pisalo: "Štimac – program – vizija – rad – komunikacija – naš sin".

Aktualni predsjednik ŽNS-a Tomislav Jurjević prije početka glasovanja istaknuo je kako bi više volio da je odluku o tome koga će podržati najjužnija hrvatska županija, donese Skupština, ali je ona ovlastila Izvršni odbor. Pojasnio je kako na prošloj Skupštini Saveza, izbornoj, ta točka nije bila u dnevnom redu. Potom je Jurjević predložio da Izvršni odbor glasa za Igora Štimca.

- Od njega sam dobio čestitke na izboru za predsjednika, s njim sam se sastao, došao je i razgovarao samnom. Imali smo priliku čuti njegov program, s kojim sam zadovoljan, što sam već istaknuo. Isto tako govorio sam u svoje ime kao jedan od 13 članova Izvršnog odbora a ne u ime ŽNS-a. Od Vlatka Markovića nisam dobio ni čestitku, a rado bih se odazvao na njegov na razgovor, međutim, ni toga nije bilo.

Uz Štimca stao je i Krešimir Vejić, ali i drugi dopredsjednik ŽNS-a Jerko Andrijić.

- Vlatko Marković nam je pokazao svoj program: njega ne zanimaju klubovi, natjecanja, on se ne bavi ni Prvom HNL. I sad bi trebali glasati za njega – kazao je Andrijić, a Vejić je nadodao kako čovjek koji traži da ga izaberemo, Vlatko Marković, ne nudi ništa, dok o Štimcu pak možemo raspravljati je li program dobar ili loš. Uistinu, ne znam zbog čega bi podržali Vlatka Markovića – naglasio je Vejić.

Međutim, prilikom glasovanja Marković je odnio pobjedu unatoč tome što je čelni trojac Saveza glasno podržavao Štimca. Oni koji su, pak, glasali za Markovića nisu sudjelovali u raspravi.

- Žalosti me činjenica da nitko nije ponudio argumente zbog čega i zašto ne Štimac već Marković. Već na početku sjednice, kada su željeli skinuti ostale točke dnevnog reda bilo je jasno kako ih ne zanimaju problemi u kojima se nalazi nogomet u našoj županiji, nisu željeli čuti izvješća povjerenika, već samo odraditi šutke posao po nečijem nalogu – istaknuo je Jurjević najavljujući kako se sazvati izvanrednu skupštinu Saveza.

Mato Previšić, jedan od dvojice delegata Saveza u Skupštini HNS-a, ponovio je prije glasovanja kako će poštovati odluku Izvršnog odbora ŽNS-a i neće, iako je tajno glasovanje, postupiti drugačije.

Pobjednička strana na kraju nakon glasovanja izrazila je sumnju što će na glasačkom listiću zaokružiti Krešimir Vejić koji je drugi član Saveza u Skupštini HNS-a. Pero Matić, predstavnik Župe Dubrovačke predložio je da na Skupštini oba člana Saveza sjede jedan do drugoga, te se na taj način kontrolira da su oba glasa otišla na istu adresu.

Mišo Glavinić nakon što je glas dao Markoviću podnio je ostavku na mjesto u Izvršnom odboru ŽNS-a. Dugogodišnji član vodstva ŽNS-a ostat će na mjestu disciplinskog suca do izbora novog.

- Povlačim se sa svih dužnosti u nogometu – kazao je Glavinić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 20:32