Rudeš je opet u prvoj ligi

 GORAN MEHKEK Cropix
UTRPALI ČETIRI KOMADA

Rudeš pregazio Dubravu i sa stilom potvrdio povratak među hrvatsku elitu: ‘Pokazali smo karakter‘

Momčad Davora Mladine uvjerljivo je slavila na terenu u susjednoj Kustošiji
Piše: Mihajlo NinićObjavljeno: 13. svibanj 2023. 20:03

DUBRAVA TIM KABEL - RUDEŠ 0:4 (Gudelj 61‘, 63‘, Kovačević 80‘, 82‘)

ZAGREB Igralište NK Kustošija. Gledatelja 250. Sudac: Renato Lacić (Split) 7. Pomoćnici: Maloča i Podrug. Četvrti sudac: Majstrović. Delegat: Firm.

DUBRAVA TIM KABEL: Kramer 7, J. Palić 6, Tomas 6, T. Palić 6, Čoko 6 (od 57. Boyan 5,5), Agba 6 (od 83. Gucić -), Dobrić 6, Petriško 6 (od 73. Vajdovčić -), Tomek 6, Ivanović 6 (od 73. Hoić -), I. Ljubanović 6. Trener: Damir Milinović 6.

RUDEŠ: Kralj 7, Pavlek 7, Boršić 7, Ferreira 7, Srbljinović 7 (od 83. Sušić -), Shatri 7, Pasariček 7, Latković 7 (od 73. R. Brajković -), Gudelj 8 (od 73. Kovačević 7,5), Oddei 7 (od 83. Matić -), Rešetar 7, (od 60. Araujo 7). Trener: Davor Mladina 7,5.

ŽUTI KARTONI: Boršić (22), Agba (25), Srbljinović (34), Tomas (39), Latković (49), Dobrić (86), Gucić (90).

IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Gudelj.


Rudeš se vraća u elitu hrvatskog nogometa, ono što se znalo već neko vrijeme, dobilo je i matematičku potvrdu na stadionu u Kustošiji gdje je momčad Davora Mladine uvjerljivo nadigrala Dubravu Tim Kabel.

Već u 1. minuti gosti su zaprijetili i najavili da su došli po bodove, no ni taj kao ni pokušaj Gudelja iz 3. minute nije urodio plodom. Pokušali su domaćipreko Agbe u 7. minuti, ali to je bio lak plijen za Kralja. Dubravaši pokušavaju u 14. minuti nakon slobodnog udarca s nekih 20 metara, ali izvođač Tomas bio je neprecizan i lopta je završila iznad grede gostujućeg vratara.

Gosti su ponovno imali priliku u 19. minuti nakon dobrog prolaza Latkovića kojeg nije uspio zaustaviti Tomas, ali njegov prizemni udarac ne prati Oddei i prilika je otišla u nepovrat. Pokušaje Gudelja u 20. i 21. minuti Kramer je dobro obranio i ostavio svoju momčad u igri. U prvih 45 minuta svi napad Rudeša dolazili su po lijevoj strani preko raspoloženog Rešetara koji je zadavao dosta posla Dubravinoj obrani. Rudešani imaju posjed lopte, igraju sigurno bez žurbe s ciljem da izigraju obranu domaćina i dođu u izglednu situaciju za gol. Jedna takva dogodila se u 33. minuti kada je Oddei odlično proigrao Rešetara koji se našao u izglednoj prilici pucao, ali domaći vratar Kramer se istaknuo odličnom obranom i loptu izbacio u korner.

image

Rudeš je opet u prvoj ligi

GORAN MEHKEK Cropix

image

Rudeš je opet u prvoj ligi

GORAN MEHKEK Cropix

Domaćini u 36. minuti dolaze do prilike nakon kornera kada je Tomas dobro pucao, obrana gostiju izbacuje lopta dolazi do I. Ljubanovića koji puca s osam metara, ali obrana Rudeša i taj udarac blokira to je bila jedina prava prilika za domaće u prvih 45 minuta.

Pet minuta prije odmora Campos ima priliku iz slobodnog udaraca, dobro je odapeo, ali opet je vratar Kramer svojom sigurnom intervencijom spasio svoj gol. U drugom dijelu J. Palić je u 50. minuti digao jednu loptu u pet metara vratara Kralja, ali Čoko je zakasnio i od prilike ništa. Domaćini u tom periodu igraju mirno od noge do noge želeći umrtviti igru, no ni gosti nisu naivni, čekaju priliku da im uzvrate i u 61. minuti ponovno Kramer spašava svoju momčad nakon što je Oddei prevario T. Palića došao iskosa sam na vratara Kramera pucao, a vrata domaćih opet bio siguran i obranio i taj udarac, međutim odbijena lopta dolazi do Gudelja koji ne prašta, nego pogađa nebranjeni dio mreže domaćeg vratara.

image

Rudeš je opet u prvoj ligi

GORAN MEHKEK Cropix

image

Rudeš je opet u prvoj ligi

GORAN MEHKEK Cropix

Još se slavlje gostiju nije stišalo Gudelj postiže svoj drugi pogodak nakon što je došao do lopte na 25 odapeo bombu i pogodio gornji lijevi kuta domaćeg vratara. Nakon drugog gola gosti igraju mirnije trener Mladina mijenja i igrači s klupe potvrđuju pobjedu od 0:4. Igrač s klupe Kovačević je u 80. postigao pogodak nakon što je iskosa izašao na Kramera i lijepo plasirao loptu u donji lijevi kut vratara Kramera. Kovačeviću je trebalo dvije minuta za postizanje dva gola jer je u 82. nakon povratne lopte Araujo zabio za 0:4. Ovom pobjedom Rudeš je osigurao prvo mjesto i plasman u SuperSport Prvu nogometnu ligu, a domaćine ostavio na 8. poziciji i u brizi da u zadnje tri utakmice izbore pobjedu i izbjegnu kvalifikacije.

Trener Dubrave tim kabel Damir Milinović.

- Iznenađen sam našom igrom u drugom poluvremenu, jer smo pali sa snagom i brza primljena dva gola su nas presjekla, nismo se uspjeli vratiti u utakmicu. I u ovoj utakmici je presudila klupa, gosti su s igračima koji su ušli u igru ostvari prevlast, a mi nismo na klupi imali takvih igrača. Čestitam Rudešu ulazak u SuperSport Prvu nogometnu ligu.

Davor Mladina, trener Rudeša.

- Svaki trener je sretan kada ima jaku klupu tako i ja, jer naše izmjene su unijele živost i osigurali sigurnu pobjedu. Znajući da smo osigurali prvo mjesto igrači su igrali opušteno na nekim utakmicama, ali danas su pokazali karakter.

image

Rudeš je opet u prvoj ligi

GORAN MEHKEK Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 10:23