Slavlje Jaruna

 TOMISLAV KRISTO Cropix
NAPOKON KOD KUĆE

Povijesni dan u Zagrebu, drugoligaš prvi put zaigrao na svom stadionu i zaradio bod protiv lidera

Jarun je poveo iz kaznenog udarca, no Vukovar se ekspresno vratio u igru
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 06. listopad 2024. 18:49

JARUN - VUKOVAR 1:1 (Pranjić 53.-11m, Pelko 60.)

ZAGREB Stadion NK Jarun. Gledatelja 800. Sudac Antonio Melnjak (Rijeka) 6,5. Pomoćnici: Balen i Krmar. Četvrti sudac: Majstrović. Delegatkinja: Bulić.

JARUN (4-3-3): Ćurčija 7 - Grdenić 7, Cvetko 7, Herceg 6, Ibanez 6 - Pranjić 6,5, Mađarić 6, Levanić 6,5 (od 82. Sadiković -) - Abramović 6,5 (od 90. Bilobrk -), Tadić 6,5 (od 71. Tomić -), Zahirović 6 (od 46. Ivanagić 6; od 90. Matijević -).

Trener: Jerko Leko 6,5.

VUKOVAR 1991 (4-1-4-1): Mandić 6,5 - Tabinas 7, Tadić 6,5, Bungić 5,5 (od 64. Mejia -), Pavičić 6,5 - Andačić 6 - Đurković 6 (od 46. Alvarez 6,5), Horvat 6 (od 86. Biljan -), Gonzalez 6,5, Garić 6 (od 64. Majnovics -) - Pelko 7 (od 82. Roos -). Trener: Branko Karačić 6,5

ŽUTI KARTONI: Bungić (18), Đurković (37), Abramović (60), Ivanagić (64), Tabinas (66), Ibanez (73), Herceg (88), Mejia (88).

Trener: Branko Karačić 6,5


Nedjeljni datum, 6. listopada 2024., ulazi u povijest kao prva utakmica Prve NL koju je Jarun odigrao na vlastitom stadionu. Uz veliki odaziv navijača, zagrebački klub odigrao je 1:1 protiv Vukovara, koji je ekspresno ulovio zaostatak te produžio neporaženu seriju i nakon devet ligaških rundi.

Na prvo uzbuđenje čekali smo do 21. minute. Pelko je primio perfektnu dugu loptu, iskoristio fizikaliju i protrčao između jarunskih stopera te zapucao izglednu priliku, no sjajno je reagirao Ćurčija. Stigao je Pelko i na odbijenu loptu, ali samo da bi vratar Jaruna upisao još jednu izvrsnu obranu. Još uvijek je prva dionica sezone, ali i ranije smo već mogli zaključiti da je Ćurčija izvrsno pojačanje, što je opet potvrdio u nedjelju.

image

Novouređene tribine Jaruna

DAMIR KRAJAC Cropix

Jarun je na vatru odgovorio preko Levanića, koji je nakon lijepog Pranjićevog proigravanja ipak labavo šutirao iskosa dok je Tadić širio ruke tražeći loptu sam na drugoj stativi. Uslijedila su dva udarca Andačića s distance, oba silovita i nedovoljno precizna, da bi u 37. minuti Jarun bio nadomak pogotka kad je Tadić na Grdenićev ubačaj glavom zatresao vratnicu. U 40. minuti Levanić je dobio dugu loptu i imao dosta prostora za trk prema golu, no brzi Tabinas ga je sustigao i spriječio potencijalnu gol-šansu.

Početkom drugog dijela Andačić se poskliznuo i "zakuhao" pred svojih 16, da bi Abramović oteo loptu, Bungić ga faulirao, a sudac pokazao na bijelu točku. Pranjić je sigurno izveo kazneni udarac za vodstvo Jaruna u 53. minuti, ali već sedam minuta kasnije na semaforu je ponovo stajao egal. Alvarez je ubacio s lijeve strane i nakon prvog udarca kojeg je obranio Ćurčija, Tabinas vraća loptu u gužvu na Pelka, koji iz poluokreta i iz blizine donosi Vukovaru izjednačenje.

image

Jarun - Vukovar 1991

TOMISLAV KRISTO Cropix

Nakon toga, jednako tvrda utakmica, ali s manje dinamike pred vratima. Ivanagić je u 78. minuti primio odlično dugo dodavanje iz sredine i zapucao, no pozicija je bila zahtjevna i ukošena, stoga je Mandić obranio, a vratar Vukovara odlično je reagirao i po završetku utakmice "boksanjem" lopte koja je išla direktno na skok stasitog Bilobrka. Završno je Tomić blagim udarcem pokušao zaprijetiti s distance.

- Namjerno smo im dali kontrolu da bismo probali na kontranapade stići do gola. Dojam je da smo u prvom dijelu bili opasniji nego u drugom, no mogu čestitati i svojim momcima i Vukovaru na velikoj potrošnji i trci. Drago mi je da smo uzeli bod na otvorenju novog terena - poručio je trener Jaruna Jerko Leko.

- Prvo poluvrijeme bilo je ‘al pari‘, šteta što Pelko nije realizirao dobru šansu. Kazneni udarac nas je poremetio, tu je nedostajala kvalitetnija komunikacija, ali to je dio nogometa. Nakon toga smo se pokrenuli i kvalitetno reagirali. U zadnjih 30 minuta pokazali smo više nego u ostatku utakmice - zaključio je Lekin rival Branko Karačić.

Linker
06. listopad 2024 19:02