Srdjan Vrancic / CROPIX
VELIKA NADMOĆ

DONOSIMO PET RAZLOGA ZA OPTIMIZAM Zašto je Hrvatska u prednosti nad Škotskom?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. lipanj 2013. 19:29

KVALITETA HRVATSKE

Najvažniji faktor optimizma je kvaliteta momčadi. Hrvatska je u tom kontekstu nadmoćna i nad puno jačim selekcijama od Škotske. Točno je da nedostaju Modrić, Ćorluka i Lovren, ali izbornik ima širok izbor vrsnih alternativa koji mogu kompenzirati izostanak prije svega prva dva stožerna igrača.

SLABOSTI ŠKOTSKE

Nedvojbeno jest da su Škoti znatno slabiji od Vatrenih te dolaze u eksperimentalnoj postavi. U jačem kadrovskom izdanju tijekom kvalifikacija ostvarili su samo dva domaća remija na startu (Srbija, Makedonija), uslijedila su četiri uzastopna poraza, uvijek uz dva primljena gola. Škoti će se boriti do iznemoglosti, ali u realnim okolnostima nemaju aduta zaustaviti Vatrene.

OŽIVLJENA VATRENA STRAST

Primjetno je da je izbornik Štimac osvježenom ćiro-logijom , koja podrazumijeva efektnu retoriku i gard nadmoći, potpirio vatrenu strast. Igrači jedva čekaju okupljanje, utakmice, čak i sada u finišu sezone, pa taj adrenalin može kompenzirati očiti umor i odagnati misli od odmora, koji će ionako biti kratak.

VATRENA KREATIVNOST

Svaka čast presingu, nužnoj taktičkoj opciji, jedan od najvažnijih aduta igre Vatrenih jest kreativnost. Škoti, koliko god slabi, fizički će biti spremni za svaku borbu, što je i dio njihova habitusa. Zato u očekivanoj zatvorenoj formaciji gostiju presudnu ulogu preuzimaju tehnički jaki igrači. Štimac, na sreću, ima niz takvih uz nekolicinu suptilnih kreativaca.

ATMOSFERA

Finiš je vrlo uspješne nogometne sezone, kojoj je ton davala reprezentacija kroz vrlo dobro odrađen kvalifikacijski hod uz, na mahove, spektakularnu igru. Sve se poklopilo pozitivno nakon lošeg starta Štimčeve ere protiv Švicarske. Takva poticajna ozračja se igračima jako dopadaju te će u petak navečer biti maksimalno motivirani da u Maksimiru zaokruže ovaj dio sezone u sličnom tonu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 21:26