Ronald Goršić / Cropix
SENZACIJA U SPLITU

Dok je Hajduk razmišljao, Pralija napravio posao: Križanac potpisao za Split

Iz kluba su im neslužbeno potvrdili da se Križanac na vlastitu inicijativu sastao s Pralijom nakon čega su bez većih problema dogovorili njegov angažman u crvenom dresu
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. siječanj 2011. 21:13

Ivica Križanac je novi igrač Splita , danas u poslijepodnevnim satima našao se sa sportskim direktorom Nenadom Pralijom i u nekoliko minuta dogovorio dolazak na Park Mladeži. Prva zvijezda prijelaznog roka predomislila se u utorak navečer i izvela posve neočekivan obrat na sceni nogometnog tržišta. Umjesto da Hajduk uzme stopera reprezentativnog formata koji je želio karijeru nastaviti u bijelom dresu, nezadovoljan – kako kaže - preokretom u pregovorima, otišao je iz Poljuda, došao u Park mladeži i tamo stavio potpis na ugovor sa Splitom za iduću godinu i pol!?

Što se dogodilo? Navodno su se pregovori Hajduka i Križanca kretali oko 300.000 eura godišnje gaže, Križanac je htio neto iznos, a u Hajduku su to shvatili kao bruto, što naravno nije ista stvar. Umjesto da potpiše ugovor kako je mislio da je dogovorio, Križanac se, kako nam sam priča, suočio s nekim novim momentima u kontraktu. To je bilo dovoljno da okrene leđa Hajduku i preseli u susjedni prvoligaški tabor.

Teško je reći što mu je Split ponudio, sigurno nije mogao parirati Hajduku s cifrom od 300.000, nego je u Križancu zaigrao dišpet, osjetio se pogođen. Premda iznos od 300.000 eura, bilo neto ili bruto, nije za podcjenjivanje, i Hajduk se tu na svoj način ipak isprsio, makar se Križanac u konačnici našao povrijeđen...

Tijekom jutra Križanca se moglo vidjeti na splitskoj Rivi, navodno se trebao sastati s gradonačelnikom Željkom Kerumom. Sastao se popodne s predsjednicima Hajduka Josipom Grbićem i Petroslavom Sapunarom. Ugovor se već pripremio, a trener Goran Vučević ga je sa sigurnošću očekivao na popisu putnika za Tursku.

I onda je oko 19 sati odjeknula bomba: Križanac je potpisao za Split!? I najavljena je press-konferencija, predstavljanje Križanca u crvenom sutra u 11 sati u prostorijama mlađeg splitskog prvoligaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:28