Dimitrios Diamantakos

 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
PITANJE BEZ ODGOVORA

Do kada će Hajduk oživljavati njihove karijere? Dovedeni su da bi rješavali utakmice, bili ključni igrači...

U kontinuitetu su se pokazali kao igrači čijim angažmanom Hajduk nije profitirao...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. studeni 2021. 22:05

Dimitrios Diamantakos i Aleksander Kačaniklić dobili su prigodu u posljednjih 25 minuta utakmice protiv HD-a. Ubrojili smo u njihovu minutažu i sudačku nadoknadu, a obojica su u igru ušla kada je pobjeda već bila osigurana, a bodovi su bili spremljeni na sigurno.

Diamantakos i Kačaniklić dobili su vrijeme koje obično treneri koriste za pružanje šansi nekom “klincu”. U susretu kao što je bio ovaj sa skromnim i bezopasnim HD-om skuplja se iskustvo. Nema se što “uprskati”, u završnici kod 2:0 može se odigrati ležerno, bez pritiska. Takve su “laboratorijske” uvjete imali 28-godišnji Grk i dvije godine stariji Šveđanin, ali još uvijek je njihovo iskustvo Hajdukov “golemi prostor za napredak”. Tako će čekanje na učinak Diamantakosa i Kačaniklića titulirati optimisti, ali realno je kazati kako se predugo očekuje da netko od njih nešto konkretno uradi.

image

Dimitrios Diamantakos

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix

Nisu se usrećili

Kačaniklić je gotovo devet mjeseci na Poljudu, u tom razdoblju postigao je dva pogotka kroz 21 nastup u HNL-u. Ukupno ima 24 utakmice u Hajduku za ta ista dva pogotka. Za usporedbu, Ljubičić također ima 24 nastupa za Bijele u posljednjih osam mjeseci, ali i sedam zgoditaka, a tek počinje stjecati iskustvo.

Dimitrios Diamantakos ima ukupno 30 nastupa za Bijele, ali kao i Šveđanin, tek dva pogotka. Zadnji je postigao još dok je Dambrauskas bio trener Gorice, u porazu Bijelih na Poljudu 2:4 prošlog prosinca. Uporno se čeka Diamantakosa, pokušava se nekako oživjeti njegova karijera ne bi li Hajduk ove zime možda napravio transfer, ali bez efekta. U kalendarskoj 2021. nismo dočekali pogodak igrača koji je u Hajduk stigao u ljeto 2020. kao centarfor koji će zabijati između 15 do 20 golova po sezoni.

image

Alexander Kačaniklić

VOJKO BASIC/CROPIX Cropix

Kačaniklić i Diamantakos u kontinuitetu su se pokazali kao igrači čijim angažmanom Hajduk nije profitirao. Da, blago je to i fino rečeno, iako znamo da je realnost surovija od ove sintagme. Obojici se pokušava osvježiti karijera, ali ima i mladih koji će brže napredovati i više klubu donijeti. Zato je logično pitanje koliko će još šansi dobivati iskusni igrači poput Diamantakosa i Kačaniklića koji su dovedeni da bi odmah rješavali utakmice, bili ključni igrači dvoboja, a ne da bi ulazili u igru bez pritiska na riješenom rezultatu. Ima dovoljno mlađih kandidata koji će se učiti na gotovim utakmicama.

54

utakmice ukupno su odigrali za Hajduk i skupa dali tek četiri gola

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 08:51