Srdjan Vrancic / CROPIX
ATLANTIC CUP

Dinamo u posljednjoj minuti ispustio pobjedu, 'Modri' odigrali 1-1 s Midtjyllandom

Piše: ArhivaObjavljeno: 05. veljača 2012. 21:22

Dinamo nije briljirao u trećoj utakmici Atlantic Cupa koju je u nedjelju igrao s danskim Midtjyllandom na stadionu Algarveu. S igračem manje zbog isključenja Jerka Leka u 12. minuti, Čačićevi izabranici veći dio dvoboja bili su u podređenom položaju, ali na koncu su izvukli remi (1-1) koji im je omogućio revanš s istim protivnikom u finalu turnira (srijeda, Arena 2).

Ante Čačić odlučio je odmoriti Vrsaljka i Vidu, pa je od prve minute na njihove pozicije poslao Leku i Tonela. I upravo je taj dvojac ponio naslovne role na otvorenju utakmice. Tonel je sjajno reagirao i glavom zabio pogodak nakon ubačaja Kovačića iz kuta u 7. minuti, a potom je par trenutaka kasnije Jerko Leko morao na tribinu. Nakon jedne neuspjele ofsajd zamke napadač Midtjyllanda Igboun sjurio se prema Kelavi, pa Leki nije preostalo ništa drugo nego da ga sruši i zaradi crveni karton!

S igračem više Dancima nije trebalo dugo da preuzmu konce igre. Polako su pleli mrežu oko Kelavinog gola, ali obrana Dinama je odlično funkcionirala. Pred kraj Čačić je “ukrao” malo vremena i ponudio premijernu minutažu Sammiru i Rukavini, što znači kako je dvojac na putu oporavka od ozlijeda koje su ih mučile od Međugorja.

No, ni to nije bilo dovoljno da Dinamo upiše treći trijumf u Portugalu. Jer, u sudačkoj nadoknadi utakmice Badelj je u kaznenom prostoru srušio nogometaša Midtjyllanda, a Poulsen s bijele točke nadmudrio Kelavu.

Dinamo



Kelava - Leko, Tonel, Šimunić (od 46. Vida), Ibanez (od 32. Pivarić) - Calello, Badelj - Tomečak (od 86. Pokrivač), Kovačić (od 46. Beqiraj (od 86. Rukavina)), Sylvestr (od 86. Sammir) - Krstanović (od 32. Vrsaljko).

1-0 Tonel (7.)

1-1 Poulsen (90.-11 m.)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:58