Srdjan Vrancic / CROPIX
ATLANTIC CUP

Dinamo sredio i Helsingborg, Ivan Krstanovića zabio za Modre u 89. minuti

Kruno Jurčić sada bi mogao reć
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. veljača 2012. 21:20

Kruno Jurčić sada bi mogao reći: 'vidiš, ja sam pobijedio švedskog prvaka 4:1, a Čačićev Dinamo jedva mu je stvorio i priliku...'. Helsingborg je doista švedski prvak, kao što je to ljetos bio Malmö, ali šalu na stranu ovo je ipak prijateljska utakmica.

Promiješao je momčad Ante Čačić u odnosu na utakmicu s Odenseom, promijenio je i Dinamo svoje lice. Iako, Dinamov trener tvrdi da želi 17 ili 18 jednakopravnih igrača, što znači da bi i zamjene trebale donijeti sličan učinak. No, lopta je išla sporije, ne toliko točno, neki su igrači također djelovali tromo, nije igra bila niti približno toliko učinkovita. Stoji da su Modri kontrolirali utakmicu, da Helsingborg nije nijednom u prvih 45 ozbiljno zapucao na vrata, ali nije niti Dinamo.

U nastavku su Šveđani imali veliku priliku, Mahlangu je pobjegao obrani i iskosa zamalo promašio suprotan kut. No, priliku utakmice promašili su Badelj i Sylvestr. Kapetan je u odličnom slalomu došao jedan na jedan s vratarom Hansonom, koji je obranio, a odbijenu je loptu s nekoliko metara Sylvestr umjesto u praznu mrežu poslao preko gola. Veliki promašaj junaka pobjede protiv Odensea. Dinamo se tada probudio, Čačić je uveo i Ibaneza u vezni red, počele su stizati prilike pred vratima Helsingborga. Prvo je promašio Krstanović, a onda je 'zicer' glavom pokraj gola s nekoliko metara poslao Mateo Kovačić. Još jedan nevjerojatan promašaj! I nije bio zadnji... Ipak, na kraju je Ivan Krstanović u zadnjim minutama susreta uspio zatresti mrežu i Dinamo dovesti na prag finala Atlantic cupa, važno je u nedjelju ne izgubiti protiv danskog Midtjyllanda.

Inače, na utakmici je opet bio i desetak BBB-a, većina njih s pokladnim maskama na licima. Ponovno je meta uvreda bio Milan Badelj, što je po tko zna koji put iziritalo malobrojnu Dinamovu delegaciju, ali i igrače. Koliko god da tih navijača ima, Dinamo s njima, očito, ima veliki problem.

GNK Dinamo - Helsingborgs IF 1:0 (0:0)

Dinamo: Kelava - Vrsaljko (od 79. Bišćan), Vida, Šimunić (od 46. Tonel), Pivarić (od 79. Pokrivač) - Leko (od 62. Calello), Badelj - Tomečak (od 62. Ibanez), Alispahić (od 46. Kovačić), Sylvestr - Beqiraj (od 62. Krstanović)

STRIJELAC: 1:0 Krstanović (89.)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 14:26