Jure Mišković/CROPIX
PRVA HNL

Dinamo slavio u gradskom derbiju. Šibenik i Karlovac odlaze uzdignute glave...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. svibanj 2012. 16:23

Dani Dinama u Prvoj HNL se nastavljaju. Čačićeva momčad u Kranjčevićevoj je izborila još jedan trijumf te zadržala ogromnu, uvjerljivu i superiornu bodovnu prednost. Strateg Modrih prema najavi potpuno je izrotirao momčad, neke dečke čuva za drugu finalnu utakmicu Kupa koja se igra u srijedu.

Međutim i takav “izrotirani Dinamo” dominirao je protiv Zagreba, u većem dijelu utakmice bio je razigran, aktivan i agresivan. Eto, do pred sam kraj sezone Plavi su uspjeli zadržati maksimalnu ozbiljnost na travnjaku, motiv i stalnu želju za pobjedama i dokazivanjem. Ta činjenica svakako je veliki plus za Čačića i njegove dečke.

Pjesnici su u dvije polufinalne utakmice Kupa mnogo više namučili Dinamo negoli u subotu. Nisu bili u stanju adekvatno parirati boljem suparniku, makar su i oni imali svojih prilika, Abdurahimi je bio sam pred Kelavom, a hrvatski reprezentativac obranio je i jedanaesterac Hrvoju Štroku.

S druge strane Fatos Beqiraj bio je u formi, nakon dugo vremena, točnije od 21. ožujka kad je zabio Belupu, opet je tresao mreže. S dva pogotka odvojio se na ljestvici najboljih strijelaca prvenstva i vjerojatno osigurao titulu najboljeg strijelca.

Jučerašnjom predstavom Modri su pokazali kako su potpuno spremni i “našpanani” za ogled s Osijekom i uzimanje još jednog trofeja. Čačićevo društvo uistinu izgleda dobro, te u Maksimiru mogu biti mirni pred “veliku srijedu”.

ZAGREB – DINAMO 0:3 (Beqiraj 19.'(11m), 53.' Callelo 90.')



ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 2500. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić). Pomoćnici: Tomislav Petrović (Valpovo) i Hrvoje Barišić (Osijek). Četvrti sudac: Bruno Marić (Daruvar). Delegat: Robert Balen (Zagreb).

STRIJELCI: 0:1 - Beqiraj (18 - 11 m),

ZAGREB (4-2-3-1): Vidaković - Pelajić, Pavlović, Oršulić, Bevab - Maleš (od 59.' Zadro), Trebotić - Mitrović, Štrok, Abdurahimi(od 67.' Jurendić) - Medić (od 67.' Frljužec).

TRENER: Dražen Besek.

DINAMO (4-1-4-1): Kelava - Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić - Callelo - Tomečak (0d 82.' Leko), Alispahić, Badelj (od 75.' Pokrivač), Ibanez - Beqiraj.

TRENER: Ante Čačić.

KRAJ

90. minuta - GOOOL Callelo se našao sam ispred golmana i bez problema poslao loptu u mrežu za 3:0.

72. minuta - Štrok je pucao s bijele točka, Kelava brani.

70. minuta - Tonel je srušio Jurendića. Penal za Zagreb.

53. minuta - GOOOL Beqiraj je još jednom pogodio.

Počelo je 2. poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena.

40. minuta - Tomečak je oduzeo loptu na 20-ak metara, krenuo prema golu i neprecizno pucao.

30. minuta - Izgledna prilika za Zagreb, Abdurahimi je tukao, ali Kelava je na mjestu.

25. minuta - Pivarić je uputio mlaki udarac prema vratim, lopta je odskakutala pokraj vratnice.

19. minuta - GOOOL Beqiraj je pogodio.

18. minuta - 11-erac za Dinamo, Beqiraj je pao u 16-ercu.

12. minuta - Alispahić je bio u prilici, ali rezultat je ostao isti.

10. minuta - Beqiraj je zbog ozljede na nekoliko trenutaka morao napustiti igru.

Utakmica je počela.

ISTRA 1961 – CIBALIA 3:0 (Križman 30.' 64.', )



Pula – Stadion Aldo Drosina

Ante Vučemilović (Osijek)

ISTRA 1961 (4-3-3):

Prskalo - Sušić, Marić, Stranatić, Milić - Anđelković, Pamić, Bačelić-Grgić - Belle, Križman, Otocchian.

Trener: Igor Pamić.

Klupa: Mance, Barbarić, Budicin, Batarelo, Jerković, Havojić, Roce.

Nedostaju: Primorac, Horvat (ozljede).

CIBALIA (4-2-3-1)

Matković – Radotić, Tomić, Župarić, Mitrović – Muženjak, Jurić – Koledić, Vitaić, Pavličić – Ćorić

Klupa: Paradžiković, Prgomet, Puljić

Nedostaju: Bartolović, Kresinger, Lučić, Matoš, Rugašević (ozlijeđeni), Šimunac (bolestan), Čuljak, Mazalović (žuti kartoni)

RNK SPLIT – INTER 1:0 (Hrgović 83.')



Split, Park mladeži

Gledatelja : 500

Sudac: Ivo Krečak (Šibenik)

Pomoćnici: Perica (Šibenik) Storić (Vodice)

Delegat: Antun Menđušić (Vinkovci)

RNK SPLIT: Zagorac , Galović, Križanac, Vidić, Hrgović, Šindik, Vitaić, Pehar, Rebić, Čop, Bagarić

Trener: Tonči Bašić

INTER: Santini, Jančetić, Batur, Gulić, Kramarić, Mlinar, Šarić, Vujcic, Šćrbec, Oršić, Budimir

Trener. Borimir Perković

Zadar - Karlovac 2:2



ZADAR Igralište Stanovi. Gledatelja 500. Sudac: Marin Horvat (Čakovec). Pomoćnici: Pejić i Živković. Četvrti sudac: Pejin. Delegat: Bel.

ZADAR(3-5-1-1): Gluić, Fuštar, Jerbić, Bilen, Gržan, Begonja, I. Tokić, Ćurjurić, Šare, Mršić, Ivančić. TRENER: Dalibor Zebić.

KARLOVAC(4-4-2): Kalinić, Amić, Dedić, Jelavić, Pažin, Krznarić, Kurtin, Štefančić, Bektaši, Šopčić, Vrnoga. TRENER: Sanjin Lucijanić.

0:1 - Sopčić (15)

Gosti su poveli akciju sa sredine terena, Sopčić je elegantno prošao preko desne strane, odlučio pucati prema Gluiću, što je i učinio, a lopta se od Fuštarove noge odbila u mrežu.

0:2 - Vrnoga (43)

Karlovčani su složili kontranapad, bez problema ušli u opasnu zonu mimo statične domaće obrane, Bektaši je u prazan prostor poslao uporabljivu loptu, a Vrnoga pojurio kao na raketni pogon, izbio pred Gluića i lako poentirao za povišenje vodstva.

1:2 - Rašo (63)

Jedan od napada Zadra završio je tako da je obrana Karlovca izbacila loptu izvan igrališta, a ona je iz kuta ubačena u kazneni prostor gostiju. Stvorila se gužva, nekoliko je igrača pokušavalo doći do lopte, a u završnici najspretniji je bio Rašo i iz neposredne blizine poentirao.

2:2 - Rašo (70)

Akciju je počeo Jakov Surać, u kaznenom prostoru gostiju lopta je došla do Hrvoja Tokića koji ju je uputio prema Raši, a on se opet našao posve blizu suparničkih vrata, dovoljno blizu da jednostavno ne može promašiti.

Ostatak vremena prošao je u natjeravanju lopte lijevo-desno, zabilježena je čak i jedna situacija ispred vrata Zadra kad je Jelić pokušao poslati loptu pod gredu, no Gluić je dobro intervenirao.

Šibenik - Osijek 1:1



ŠIBENIK Stadion Šubićevac. Gledatelja 300. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka). Pomoćnici: Slaven Skender (Rijeka), Mate Matić (Zagreb). Četvrti sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Delegat: Zlatko Stanković (Zagreb).

ŠIBENIK (4-1-4-1): I. Živković, Špadina, Maruna, Spahija, Anić, Mišlov, Husmani, Španja, A. Živković, Vuk, Malčić. TRENER: Goran Tomić.

OSIJEK (4-1-4-1): Vargić, Leko, Lešković, Vrgoč, Lukačević, Pušić, Šorža, Jugović, Kvržić, Petrović, Miličević. TRENER: Stanko Mršić.

1:0 - Vrcić

Tek u 70. minuti domaći su došli u vodstvo. Odbijenu loptu od obrane gostiju prihvatio je Ante Vrcić koji je u 68. minuti zamjenio Anića i pogodio nezaštićeni dio mreže dobrog golmana Vargića.

1:1 - Perošević

Kada su svi očekivali pobjedu domaćina gosti su iz slobodnog udarca sa desne strane preko Antonija Peroševića pogodili gol dobroga Ivana Živkovića i poravnao na 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 11:47