Cropix
PRIPREMNI OGLED

Dinamo remizirao s Frankfurtom: Za 'modre' brljirali Çekiçi, Olmo i Ćorić

Trojac Çekiçi (19), Olmo (16) i Ćorić (17) oduševio je publiku u Murciji, donio preokret i prava je šteta što je u finišu ispuštena pobjeda
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 24. siječanj 2015. 21:44

U prvoj pripremnoj utakmici Dinamo je remizirao s njemačkim drugoligašem Frankfurtom 2-2 u predstavi u kojoj smo svjedočili uzletu “modre” mladosti.

Trojac Çekiçi (19), Olmo (16) i Ćorić (17) oduševio je publiku u Murciji, donio preokret i prava je šteta što je u finišu ispuštena pobjeda.

- Blago si ga nama s takvim talentima. Pogotovo u igri prema naprijed. Nije lako s njima igrati organiziranu obranu, ali u tom segmentu će napredovati - kazao je Zoran Mamić.

Nijemci su bolje otvorili i plodove takvog uvoda ubrali kada je Toski iskoristio pogrešku obrane Dinama. U nastavku je igra “modrih” postala tečnija, agresivnija i konkretnija. “Klinci” su plijenili vicom u igri. Lijepo je bilo vidjeti Olma i Ćorića kako guraju kroz noge iskusnim igračima Frankfurta, a izjednačio je Çekiçi nakon prodora u kojem je nanizao trojicu. Preokret je donio Ćorić udarcem s ruba kaznenog prostora, ali pobjedu Zagrepčanima oteo je Konrad u samoj završnici dvoboja.

- Šteta što nismo dobili, ali je prva utakmica i siguran sam da će biti još bolje. Jako sam zadovoljan - zaključio je Zoran Mamić.

Dinamo (1. pol): Eduardo (od 31. Ježina) - Pinto, Sigali, Goncalo, Pivarić - Antolić, Machado, Gojak - Fiolić, Pjaca, Hodžić.

Dinamo (2. pol): Ježina (od 61. Mikulić) - Matel, Vukojević, Taravel, Pivarić - Olmo, Goncalo, Ćorić - Çekiçi, Henriquez, Fernandes.

STRIJELCI: 0-1 Tosiki (27.), 1-1 Çekiçi (59.), 2-1 Ćorić (79.), 2-2 Konrad (88.)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:28