Zeljko Hajdinjak / Cropix
S. BELUPO - DINAMO 1-4

Dinamo protutnjao Koprivnicom, Halilović zabio svoj prvi seniorski pogodak

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2012. 20:12

Nogometaši Dinama u derbi utakmici 11. kola Prve HNL bez problema su slavili u derbiju protiv Slaven Belupa. Modri su tako svojim prvim pratiteljima pobjegli na sedam bodova prednosti, a Hajduk za aktualnim prvacima i dalje zaostaje osam bodova. Vijest dana je svakako prvi seniorski pogodak Alena Halilovića u dresu zagrebačkog kluba.

Čačić je nakon Kijeva na teren odlučio poslati bitnmo izmjenjenu momčad. Među prvi jedanaest nije bilo Vide, Sammira, Čopa, Beqiraja... No, niti ta činjenica nije pomogla Belupu. Gregurina je već u 4. minuti u suradnji s vratarom Rodićem omogućio Modrima da ni krivi ni dužni dođu u vodstvo.

Ubrzo nakon toga je Ibanez je povisio na 2-0, a Koprivničani su djelovali poput nokautiranog boksača. Krajem prvom djela domaćini su fantastičnom akcijom smanjili na 2-1. Činilo se da će momčad Roya Ferenčine znatno angažiranije ući u nastavak, no sve je ostalo na golu Delića. Rukavina je u 58. minuti definitivno pokopao ambicije Belupa.

Naljepši trenutak utakmica zbio se u sudačkoj nadoknadi kada je velika nada hrvatskog nogometa Alen Halilović zabio za 4-1. Manirom vrhunskog strijelca 16-godišnji veznjak Modrih nadmudrio je domaćeg vratara. Dinamovo čudo od djeteta navuklo je osmjeh na lice svim igračima Dinama, ali i stručnom stožeru. Čak je i sudac Bebek, nakon što je Haliloviću pokazao žuti karton zbog skdanja dresa, pružio ruku i čestitao na pogotku najvećem talentu zagrebačkog kluba.

SLAVEN BELUPO - DINAMO 1-4 (Delić 43 /Gregurina ag. 4, Ibanez 32, Rukavina 58, Halilović 90+3)

SLAVEN BELUPO: Rodić - Barić, Kokalović, Bubnjić, Maras - Gregurina, Batarelo, Čanađija - Glavica, Bušić - Vugrinec.

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Puljić, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović - Rukavina, Kovačić, Ibanez - Krstanović.

GOOOL 93. MINUTA - Alen Halilović zabio je svoj prvi seniorski pogodak u dresu Dinama. Beqiraj je uposlio 16-godišnjeg Halilovića na desnoj strani, a veznjak Modrih manirom vrhunskih golgetera nadmudrio je vratara Slavena i zabio za konačnih 4-1.

84. minuta - Čačić je u igru uveo Alena Halilovića

76. minuta - Delić je sjajno potegnuo iz voleja, a Kelava vršcima prstiju spasio Dinamo pogotka

GOOOL 58. MINUTA - Kovačić je proigrao Ibaneza koji u priliku gura Rukavinu, a napadač Modrih ne propušta priliku i odvodi Modre na visokih 3-1.

47. MINUTA - Prvi su u nastavku zaprijetili domaćini, no Kelava je bio na visini zadatka.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

GOOOL 43. MINUTA - Fantastična akcija Belupa za 1-1. Čanađija je ubacio u peterac, Glavica petom ostavio za Delića koji pogađa rašlje nemoćnog Kelave.

38. minuta - Krstanović je glavom pucao tik uz vratnicu.

GOOOL 32. MINUTA - Rukavina je sjajno proigrao Ibaneza koji je rutinski zabio pokraj nemoćnog Rodića za 2-0. Argentincu je ovo prvi pogodak u HNL-u za Dinamo.

30. minuta - Ademi je propustio veliku priliku za goste. Modri veznjak je s desne strane sam izašao pred Rodića, no njegov udarac je bio neprecizan.

28. minuta - Pogodak Rukavine poništio je sudac zbog prekršaja napadača Dinama na vrataru Slavena.

25. minuta - Dinamo dominira u Koprivnici.

12. minuta - Belupo prvi put prijeti preko Davora Vugrineca, no jegov udarac odlazi pokraj vratiju Modrih.

GOOOL 4. MINUTA - Ibanez je centrirao, a Rodić neometan ispustio loptu koju je u gužvi Gregurina ugurao u vlasitu mrežu.

Utakmica je počela!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:19