Ronald Gorsic / CROPIX
DINAMO - ISTRA 4:1

Dinamo pobjegao Hajduku na 20 bodova razlike, Istra 1961 ponovno u opasnoj zoni

U posljednjoj današnjoj utakmici 28. kola Prve HNL, Dinamo je protiv Istre upisao visoku pobjedu od 4:1 i tako pobjedli drugoplasiranom Hajduku pobjegli na 20 bodova
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. travanj 2012. 21:58

Naravno da je o utakmici Dinama i Istre 1962 teško govoriti u kontekstu fantastičnosti, dok je cijeli svijet pa i Hrvatska još uvijek pod dojmom senzacionalnih utakmica u polufinalu Lige prvaka, susreti HNL-a obično su tek loša zamjena za Ronalda i Messija. Međutim, ono što su Dinamo i Istra servirali malobrojnim gledateljima u Maksimiru ipak zaslužuje pljesak.

Igor Pamić došao je u Zagreb ni ne pomislivši na bunker, niti na to da samo brani svoj gol. Od prve minute Puljani su krenuli u nadigravanje, što je dakako utakmici dalo dodatnu draž. To je, naravno, otvorilo još prostora Dinamu pa su Modri češće dolazili do suparničkog vratara.

1:0 - Pivarić

U Rijeci je prije tjedan dana donio Dinamu bod, a večeras je zabio prekrasan pogodak za vodstvo. S dvadesetak metara malo iskosa naciljao je i pogodio donji suprotni kut. Da bolje predočimo, podsjetio je na onaj pogodak Jarnija u Njemačkoj na SP-u 1998.

Već u sljedećoj minuti Dinamo je trebao voditi 2:0. Tomečak je ušao u šesnaesterac, pucao lijevom nogom te pogodio gredu. Očito, Pivarićev pogodak dao je dodatnu forcu Dinamu, Modri su odlučili što prije riješiti utakmicu. I, činilo se, da su u tome uspjeli, nekoliko minuta kasnije povećali su vodstvo.

2:0 - Alispahić

Dobio je loptu na petnaestak metara, pucao je na putu prema vratima ona je pogodila Stranatića, promijenila smjer i uhvatila Prskala na krivoj nozi.

Pljesak malobrojne publike, Dinamo je stvarno igrao dobro, a Puljanima čestitke za hrabrost i otvoreni gard. Štoviše i nakon drugog primljenog pogotka Pamić nije krenuo po što manji poraz, već je natjerao momčad da krene po izjednačenje. Zadnjih desetak minuta prvog dijela Puljani su bili bolja momčad, a prvu je veliku šansu za pogodak promašio Ottochian. Bio je u dobroj poziciji, pucao je s desetak metara no u zadnji trenutak u udarac mu se bacio Šime Vrsaljko i uspio ga blokirati. Ipak, do odmora je Istra smanjila.

2:1 - Križman

Anđelković je na desnoj strani Dinamovog šesnaesterca pronašao Sandija Križmana. On je primirio loptu, naciljao i sjajno pogodio suprotni Kelavin kut. Još jedan prekrasan pogodak u jednom od najboljih poluvremena u Maksimiru ovoga proljeća.

I nastavak je bio privlačan. Dinamo je nastavio s dominacijom, Istra je pokušala tražiti izjednačenje. Ali na žalost Igora Pamića i njegove momčadi bila je to večer Josipa Pivarića. Momak koji rijetko zabija u dvije utakmice zabio je tri pogotka za Dinamo. Jednostavno, sve što pukne ulazi u mrežu.

3:1 - Pivarić

Pivarić je opet s lijeve strane ušao u 16-terac, prebacio loptu na desnu nogu. Udarac mu je jedan igrač Puljana blokirao, međutim lopta je ubrzala i prebacila gostujućeg vratara za povećanje Dinamova vodstva.

Sada je bilo jasno da je to kraj priče, da gosti iz Pule ipak neće u Zagrebu izvući više od poraza. Štoviše, ubrzo je još jedan "metak" pogodio mrežu Prskala.

4:1 - Pokrivač

Nikola Pokrivač ušao je na poluvremenu s klupe i jednom od prvih kontakata s loptom povećao prednost. Sammir mu je dodao loptu na rub 16-terca, Pokrivač je lijevom nogom od vratnice zabio za 4:1.

U trećem pokušaju ovoga proljeća Čačić je pobijedio Igora Pamića, a pred Dinamovim trenerom još je samo jedan cilj, osvojiti Hrvatski kup.

Dinamo - Istra 4:1 (Pivarić 22,60, Alispahić 28, Pokrivač 63/Križman 42)

Dinamo: Kelava - Vrsaljko (od 60. Vida), Tonel, Šimunić, Pivarić - Leko, Kovačić (Ibanez 71) - Tomečak, Sammir, Alispahić (Pokrivač 46) - Krstanović

Istra 1961: Prskalo - Sušić, Barbarić, Stranatić, Milić - Anđelković (od 62. Jerković), Batarelo - Križman (od 67. Roce), Rivić, Ottochian - Belle (Havojić 46)

92.minuta - Kraj

91.minuta - Ibanez je probao s lijeve strane, ali lopta odlazi pored gola

90.minuta - Ušli smo u posljednju minutu susreta u kojem je Dinamo potpuno dominirao i zasluženo došao do slavlja

82.minuta - Roce je odlično pucao s 20-ak metara, ali je Kelava sjajno obranio

79.minuta - Ottochian se našau u prilici, pucao je, ali mu je Kelava obranio udarac

72.minuta - Ibanez se našao u prilici. Povratnuloptu poslao mu je Tomečak, a on s ruba 16-erca puca preko gola

69.minuta - Sammir je sjajno ubacio s desne strane za Krstanovića koji pogađa stativu

63.minuta GOOL Pokrivač je osvojio loptu te je pucao s vrha kaznenog prostora i pogodio od stative gol

60. minuta GOOL Pivarić je primio loptu na 15 metara od gola te je pogodio drugi kut

53. minuta - Sammir je odigrao za Krstanovića, koji iskosa s desne strane puca pokraj gola

52. minuta - Tomečak je opalio s vrha 16-erca, ali je Prskalo odbio loptu u korner

50. minuta - Dinamo je nastavio s dominacijom na početku drugogo dijela

46.minuta - Utakmica se nastavlja

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

42.minuta - GOOL Anđelković je povukao kontru te je na desnoj strani pronašao Križmana koji snažnim udarcem iz teške pozicije pronalazi put do mreže

35.minuta - Prva prilika za goste. Lopta je došla do Ottochiana, ali se nakon njegovog udarca odbila od bloka te je završila iznad gola

29 minuta - Tomečak je prošao kroz sredinu te je zatresao prečku

28.minuta - GOOL Nakon ubačaja iz kornera lopta je došla do Alispahića na vrhu 16-erca. Pucao je, a lopta se odbila od blok Istre te je skrenula putanju i prevarila Prskala

22.minuta - GOOL Sammir je dodao za Pivarića, koji puca s 18 metara i zabija za vodstvo

19. minuta - Slobodan udarac za Dinamo na 28 metara od gola. Alispahić je probao, ali je lopta od bloka otišla u korner.

12. minuta - Kovačić je bio u lijepoj prilici. Pucao je s vrha 16-erca, ali je vratar Prskalo obranio

11 .minuta - Sammir je lijepo proigrao Tomečaka u kaznenom prostoru, ali je ovaj loše pucao

8. minuta - Slobodan udarac za Modre na 25 metara. Sammir je pucao ravno u ruke Prskala

4. minuta - Dinamo je izveo već dva kornera, te je preuzeo kontrolu

1. minuta - Počela je utakmica

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 01:27