Denis Jerković / Cropix
U ŠTIMČEVOM DVORIŠTU

Dinamo pobijedio GOŠK sa 3-0, Šitum strijelac krasnog gola, Vaha zadovoljan

Dinamo je uspješno apsolvirao prvu pripremnu utakmicu i pobjedom nad GOŠK-om 3-0 i izborio finale memorijala ‘Andrija Anković’
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 21. siječanj 2011. 17:48

GABELA - Related content . U Gabeli je pao domaćin GOŠK, drugoligaš iz susjedne nam države, koji je popio tri komada, sva tri u nastavku utakmice. Strijelci su bili Barbarić, Šitum i Sylvestr.

Posebno vrijedi izdvojiti pogodak Šituma koji je s dvadesetak metara iskosa lijepim udarcem matirao vratara domaćina. Takvim epilogom će se za titulu pobjednika memorijala “Andrije Ankovića” Dinamo boriti s pobjednikom dvoboja Splita i Širokog Brijega.

- Iako uvijek idem na pobjedu, u ovakvim utakmicama je najvažnije sačuvati igrače od ozljeda - rekao je Vahid Halilhodžić koji je utakmicu u Gabeli označio kao početak kvalifikacijske borbe za mjesta u momčadi.

- Konkurencija je velika. Svi će dobiti priliku, a samo najbolji će na koncu i opstati. U ovakvim utakmicama tražim od igrača da njihove individualne vrijednosti dođu do izražaja. Naravno, u kolektivnom duhu - podvukao je Vaha koji nije htio ulaziti u detalje.

Inače, Dinamo je u Gabeli dočekan na isti onaj način na koji godinama “modri” nailaze u Hercegovini. S osmijesima i velikim poštovanjem. Najčešće pitanje među publikom bilo je ono hoće li Zdravko Mamić doći na finale. U Dinamu tvrde da bi se mogao pojaviti, a u odluci mu je možda pomogao transparent podrške. Naime, na tribinama stadiona u Gabeli zatekli smo natpis: “Razbojnici neka pate, Mamiću - Gabela je uz tebe”. I to u dvorištu Igora Štimca, s obzirom na to da je Markovićev protukandidat rođen tek desetak kilometara dalje, u obližnjem Metkoviću.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 02:22