Branimir Boban / Cropix
NAKON MEĐUGORJA

Vaha ima sedam sigurnih: Beqiraj i Brezovec oduševili, Kramarić i Barbarić 'luzeri'

Za Beqiraja smo već kazali kako je fantastičan pogodak i prava kupovina, a nakon Međugorja, iako su pripreme na početku, istu stvar možemo kazati i za Brezovca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. siječanj 2011. 16:00

Dinamove pripreme u Međugorju su završene . Modri su osvojili memorijalni turnir u Gabeli, te su odradili sve ono što je trener Vahid Halilhodžić zamislio. U ovom trenutku slagati bilo kakve kadrovske križaljke i špekulirati tko se izborio za Vahino povjerenje apsolutno je preuranjeno. Sad tek slijedi glavni dio priprema u Turskoj gdje će se dijeliti dresovi. Makar je jasno da nekih revolucionarnih promjena u udarnom sastavu neće biti. Glavni igrači koji su iznijeli relativno uspješnu polusezonu ostat će nositelji, temelj Halilhodžićeva sastava.

KELAVA, VRSALJKO, BIŠĆAN, TONEL, CUFRE, BADELJ, SAMMIR

Ta sedmorka je sigurna kad je u pitanju Halilhodžićev izbor za udarnu postavu. Ti momci su ujesen bili najbolji, držali momčad i ponajviše zahvaljujući njima Modri su prvi na prvenstvenoj ljestvici, te su došli u priliku u posljednjoj utamici u svojoj skupini Europske lige tražiti ostvarenje četrdesetogodišnjeg sna. Kao što se može vidjeti, vratar i obrana su zacementirani, taj segment momčadi je najjači u plavom domu.

BEQIRAJ, BREZOVEC

Dinamova 'tenkovska divizija’, snažni, žestoki i brzi momci, nepobjedivi u duelima, dobrih udaraca i uvijek velike motivacije, po našem sudu mogli bi biti još dvojica koji će igrati u udarnom sastavu. Za Beqiraja smo već kazali kako je fantastičan pogodak i vrhunska kupovina, a nakon Međugorja, iako su pripreme na početku, mislimo da istu stvar možemo kazati i za Brezovca. Ako dodamo onu već spomenutu sedmoricu, mogli bismo kazati da Vaha već ima 'devet veličanstvenih’, sigurnu devetoricu za udarni sastav.

BORBA ZA DVA MJESTA

Tko će osvojiti preostala dva mjesta? Ostaje borba za pozicije na lijevoj i desnoj strani vezne, odnosno napadačke linije. Za lijevo sasvim ravnopravno konkuriraju brzi Jakub Sylvestr i Pedro Morales, ali i Luis Ibanez, mladi Argentinac koji je prva tri dana na pripremama u Međugorju bio bolestan, ali je onda turnir odigrao jako dobro. Lijevo može odigrati i iznimno talentirani Antun Palić, strijelac pogotka u Gabeli s kojim je Dinamo osvojio pobjednički pokal.

S desna nadiru Ivan Tomečak, 'mali’ Mario Šitum i uvijek spremni Etto. Kad je Etto u pitanju, on će uskoro vjerojatno dobiti 'ospice’, nikako da realizira inozemni transfer, nije standardan u Dinamu, a godine lete. Kad je u pitanju desna strana, nemojte zaboraviti da je Vaha tu znao koristiti i Badelja.

RUKAVINA, ADEMI

Taj dvojac nismo izdvojili zato što se potukao u svlačionici ili zato što im venama teče šibenska krv. Oni su svakako najozbiljniji kandidati za udarnu momčad i oni će voditi borbu s već spomenutim dvojcem Brezovec-Beqiraj! Upravo će ta četvorica voditi najveću borbu za udarnu postavu koju će na proljeće instalirati Halilhodžić. S tim da Rukavina može igrati uz Beqiraja, a ako Badelj recimo ode desno, Ademi može tvoriti defenzivni vezni par s Brezovcem.

ZELENIKA, SLEPIČKA, KRAMARIĆ, BARBARIĆ, MESARIĆ, CHAGO, CARLOS, CALELLO

Oni će, ukoliko netko od njih ne promijeni boju dresa ove zime, imati malo prilika na proljeće. Malo je utakmica, 12 u prvenstvu, te eventualno četiri u Kupu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 04:28