Ante Cizmic / CROPIX
ZAGORA - DINAMO 0-5

Dinamo peticom pokvario feštu u Unešiću, navijači zadirkivali Čopa i Rukavinu

Za Dinamo su golove zabili Fernandez, Šimunić, Brodić i Čop (2)
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 30. listopad 2013. 12:55

Dinamo je opet gostovao u Unešiću, kao i prije pet godina, i opet je bila fešta u ovom malenom mjestu drniškog kraja. Related content, ali svi su glavni sastojci bili tu: puno ljudi, pune tribine na igralištu Borovište i dobra atmosfera, tamburaši pod šatorom za zagrijavanje, pečena janjetina s ražnja i domaće vino. I puno pjesme i veselja.

I nogomet, naravno, koji je bio povod za sve to.

Za dinamovce je to bio samo ugodan izled. Po lijepom, sunčanom vremenu malom vijugavom cestom preko Zagore bez previše muke i truda “modri” su produžili u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa.

Sama utakmica imala je nogometnu draž prvih pola sata dok su igrači trećeligaša Zagore imali snage i dok su mogli trčati i oduprijeti se Dinamu koji je istrčao u respektabilnom sastavu. Od glavnih vedeta falili su samo Sammir i Soudani.

Na tribinama su dinamovce toplo dočekali aplauzom i pjesmom, ali igrači nisu bili baš “domaćinski” nastrojeni pa je Zagora bila ta koja je imala bolje šanse u prvom dijelu utakmice.

Mogao se proslaviti Antonio Lipotić, ofenzivac koji je juršao po lijevoj strani i našao se u nekim izvrsnim situacijama. Dinamov vratar Zelenika bio je na sto muka pa je skidao čiste zicere, u najboljoj prilici odbio je šut Lipotića u prečku.

Na drugoj strani najbolje šanse za Dinamo imao je Duje Čop kojem je otac Davor sjedio na klupi Zagore. Čop i Rukavina su zapravo bili najzanimljiviji likovi u Dinamovoj momčadi, onako rastrčani i željni dokazivanja. Ali i životno, jer na igralištu gdje je publika tik uz ogradu gotovo da se moglo dotaknuti igrače rukama.

“Šta je Ante? Šta je Duje?”, pozivali su ih s tribina. Bila je to simpatična, bezazlena zezancija. Kad bi se Čop našao u šansi onda bi mu vikali:

“Šta je Duje? Izvuć će te otac za uši ako mu zabiješ gol.”

Nakon pola sata Dinamo je poveo golom Fernandesa, a već do odmora povisio je Šimunić poslije ubačaja iz kornera. Onda je dva gola nadodao Duje Čop da bi “točku na i” stavio Fran Brodić koji je ušao s klupe za pričuve.

U drugom poluvremenu utakmica se pomalo razvodnila. Na tribinama su se više raspitivali kako stoji Hajduk nego što se događa na travnjaku.

Posebno nakon što apeli gledatelja nisu urodili plodom. Igrači Zagore nikako da zabiju gol. Što je tek zapucao vioski stoper Mate Jalkelić, ili je bolje reći da je skinuo Zelenika.

“Ajde Joe, pusti jedan gol. Zelenika, ne moraš svaku obraniti”, vikali su s tribina, ali uzalud.

Zoran Mamić bio je zadovoljan na kraju.

- Zadovoljan sam jer smo prošli dalje bez previše problema. Zagora je pružila otpor dok su njihovi igrači imali snage. Nama je utakmica poslužila da se nametnu neki igrači koji traže svoju šansu.

Trener Zagore Davor Čop je dodao:

- Lijepo je da se ovakve utakmice igraju u malim mjestima i prava je sreća da ih bude što više.

Ante Rukavina priznao je da je motiviran i da se nada boljem nastavku Dinamove sezone.

- Mislim da je Dinamo kvalitetom najbolja momčadi u HNL-u, i kad se dignemo u formi da će se teško itko s nama nositi. Nadamo se i boljim rezultatima u Europi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 05:26