Ronald Goršić/CROPIX
ODLAZAK S MAKSIMIRA?

Tajanstvena ponuda: Nitko ne zna koji se to klub zanima za Sammira, čak niti on sam!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. studeni 2013. 23:11

Zoran Mamić kazao je da Sammir ima ponudu jednoga brazilskog kluba. Nije želio kazati koji to klub traži Brazilca s hrvatskom putovnicom. Pokušali smo preko raznih izvora doći do podatka o imenu tajanstvenog kluba, ali svi pokušaji završili su bez uspjeha.

- Uistinu ne znam o kojem se klubu radi. Ni Sammir ne zna. Ne, nisam se raspitivao jer mislim da od toga nema ništa.

To nam je kazao Sammirov menadžer Božo Slišković. Naravno, to što ne zna menadžer, ne znači da ponude nema, možda je ponuda u Maksimir došla izravno iz Brazila, a ne postoji pravilo da u klubu moraju to kazati menadžeru ili igraču. Proteklih godina također se nagađalo i špekuliralo o ponudama koje je dobivao Sammir, ali Brazilac je uvijek govorio da o tome nema pojma.

- Gledajte, ja ipak mislim da bi se Sammira trebalo pitati želi li on otići u taj klub koji je poslao ponudu. Svakako bi morao znati o čemu se radi, kolika bi mu bila primanja, na koliko godina bi trebao potpisati, itd... Nešto bismo i mi trebali znati - priča Slišković.

Sve je, dakle, obavijeno velom tajne, a postaje i dosta intrigantno. Slišković je uspješan menadžer koji upravo radi s igračima iz Brazila i poznaje situaciju na tamošnjem tržištu. Na pitanje koliko bi Sammir godišnje mogao zarađivati u Brazilu, veli:

- Mogao bi dosta zaraditi. Može zarađivati više nego što trenutačno zarađuje u Dinamu. Brazilci odlično plaćaju, neki igrači zarađuju i 10 milijuna eura godišnje.

Bi li Sammir, recimo, mogao zarađivati milijun eura godišnje?

- Ako je netko zapeo i ako ga želi, onda bi to bilo normalno.

Može li se dogoditi da Sammir ipak potpiše novi ugovor s Dinamom i u Zagrebu završi karijeru?

- Sve je moguće, ovisi kakav bi se ugovor s Dinamom potpisao - zaključio je Slišković.

Toliko Sammirov menadžer. Priča o Sammiru očigledno će biti zanimljiva, vidjet ćemo što donosi vrijeme.

Linker
18. rujan 2024 20:49