Ronald Goršić/CROPIX
RESPEKT PREMA MODRIMA

De Boer se boji Argentinca: Posebno ćemo paziti na njihovog beka Ibaneza!

'U Zagrebu smo slavili zasluženo, ali taj dvoboj nema nikakve veze s ovim novim. Moramo biti čvrsti, inače će nam biti jako teško. Dinamo ima nekoliko dobrih igrača'
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 02. studeni 2011. 15:15

Frank de Boer dan uoči utakmice s Dinamom nije definitivno prelomio koji će sastav izvesti. Imena ovise o sustavu, a upitno je hoće li to biti 4-3-3 ili 3-4-3. U prvom su Kopljanici bez većih problema prije dva tjedna slavili u Zagrebu, dok su u drugom prošlog tjedna dvaput pobijedili Rodu na gostovanju u Kerkradeu.

- Ako krenemo u 4-3-3 neće nam biti problem transformirati se u 3-4-3 tijekom utakmice, samo će jedan igrač iz obrane morati preseliti u veznu liniju. Dinamo ima nekoliko varijacija, ali u svakom slučaju nema prave krilne igrače za proboj po strani. No, posebno ćemo morati paziti na njihovog probitačnog lijevog beka - mirno priča De Boer i upozorava na ofenzivne izlete Luisa Ibaneza.

Ukoliko se De Boer odluči za sustav iz Zagreba u sastav će opet Gregory van der Wiel, a u drugom slučaju ulazi iskusni Andre Ooijer, a Vurnon Anita seli u vezu... U Amsterdamu nemaju previše briga s izostancima, od igrača koji bi vjerojatno našli mjesto u udarnoj postavi out je samo Kolbeinn Sigthorsson, no, njega zbog ozljede ionako nema još od početka listopada. Od ozljede prepona oporavio se Miralem Sulejmani, koji je propustio dvoboje s Rodom i jedino je pitanje hoće li ga De Boer uvrstiti u najjačih 11.

Ajax na Dinamo dolazi u dobroj seriji, zaredao je s pet utakmica bez poraza, dok na svojoj Areni nije izgubio od ožujka i sraza s moskovskim Spartakom. No, isto tako, nije dobio nijednu od posljednje četiri domaće utakmice...

- Mi protiv Dinama želimo nastaviti putom prema vrhu. U Zagrebu smo slavili zasluženo, ali taj dvoboj nema nikakve veze s ovim novim. Moramo biti čvrsti, inače će nam biti jako teško. Dinamo ima nekoliko dobrih igrača, morat ćemo biti oprezni. Naš je prvi cilj prezimljavanje u Europi, no ne želimo stati na tome. Ako nam Real pomogne protiv Lyona, sudbinu ćemo držati sami u svojim rukama - najavljuje De Boer.

U Ajaxu su svjesni činjenice da bi pobjedom definitivno osigurali proljeće 2012. u Europi i u najlošijem raspletu treće mjesto u skupini koje vodi u šesnaestinu finala Lige prvaka.

U Amsterdamu ništa nisu prepustili slučaju. Zbog prijašnjih tučnjava navijača Ajaxa i Dinama uoči i poslije utakmica ljudi zaduženi za sigurnost u gradu najavili su veće mjere osiguranja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 02:33