Drago Sopta / Cropix
MAMIĆ IZ AMSTERDAMA

'Ne treba nam ekstra partija Sammira ili Badelja, nego dobro izdanje svih 11 igrača'

Izostanak Badelja s liste reprezentativaca je dogovor kluba i stručnog stožera reprezentacije. On ima problema s ozljedom i želimo da je zaliječi na pravi način - kaže Mamić
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 02. studeni 2011. 19:06

Uz opojne mirise iz coffee shopova Kruno Jurčić poprijeko je pogledao fotoreportera koji je ovjekovječio par prvotimaca koji su tijekom šetnje prošli pokraj sex shopa. A barem je u Amsterdamu takvo što teško zaobići...

Uspjelo je to možda tek gazdi koji je s “prijateljima” kluba na dan utakmice otišao na izlet - u okolicu. I to s išijasom. Bole Mamića leđa još od Grčke... U srijedu je jedva hodao. No, prije polaska u prirodu otkrio je novinarima kako je svjestan da je Ajax favorit, ali nadu Dinamu nitko ne može oduzeti.

- Nama ne treba neka ekstra partija Sammira ili Badelja, nego 11 igrača koji će biti u dobrom izdanju - rekao je Mamić koji je htio razjasniti jednu stvar prije nego što se otvore polemike oko Bilićeva popisa za Tursku na kojemu nema imena Milana Badelja.

- To je dogovor kluba i stručnog stožera reprezentacije. On ima problema s ozljedom i želimo da je zaliječi na pravi način. Nema tu ničega sporno - izjavio je izvršni predsjednik i otišao na izlet.

A mi smo otišli do Sofitela, hotela u kojemu su smješteni momčad i stručni stožer. To je simbolično mjesto jer je upravo iz tog hotela Dinamo donio u Zagreb Europsku ligu 2007. godine.

- Vratili smo se u taj hotel. Možda pomogne - rekao je Miljenko Sakoman koji se pridružio igračima u tradicionalnoj šetnji nakon ručka. Iako je hotel u samoj blizni četvrti “red light”, igrači su iskusno izabrali drugu rutu.

- A vi ste nas samo čekali da odemo dolje - smijao se Joe Šimunić.

No, coffe shop ispred hotela nisu mogli zaobići. Baš kao ni mirise marihuane koja se širila ulicom.

- Dragi, ako me poslije utakmice izvuku na doping-kontrolu, past ću samo zbog ovih mirisa - požalio se Kelava suigračima, usput odzdravljajući nekolicini Dinamovih navijača koji su se motali po centru.

Ostatak navijača je sate uoči utakmice kratio upravo tamo gdje “modri” nisu htjeli ili smjeli. Mirno i bez ikakvih incidenata. A dobro se sjećamo dana kad je i gradonačelnik Amsterdama pisao Uefi pisma u kojima je molio da se navijačima Dinama zabrani dolazak u “Veneciju sjevera”...

Te 2007. dinamovci su išli u Amsterdam kao ovce na šišanje, pa su sve iznenadili. Ovaj je put slično, iako se to nije dalo primijetiti prema optimizmu koji smo vidjeli u redovima prvaka Hrvatske. Ako se po jutru dan poznaje...

Linker
24. rujan 2024 17:07