Tom Dubravec / CROPIX
OSTAJE VATRENI

Danijel Pranjić: 'Tek sam se vratio u reprezentaciju, što bih se sada ponovo opraštao'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. kolovoz 2014. 13:18

Panathinaikos neće vidjeti Ligu prvaka nakon domaćeg poraza od Standarda iz Liegea (1:2) u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola, neodlučeno s gostovanja (0:0) nisu uspjeli pretvoriti u prolaz u Ateni. Danijel Pranjić i Gordon Schildenfeld igrali su 90 minuta, Mladen Petrić ušao je u 56. minuti za grčku momčad.

- Tužni smo, razočarani, ali ne očajavamo. Nismo zaslužili ispasti jer bili smo bolja momčad, međutim nismo si niti postavili Ligu prvaka kao imperativ. Znali smo da bi nas u četvrtom pretkolu čekao suparnik kojeg bismo teško prošli, s obzirom da ne bismo bili nositelji, a potencijalni rivali su Arsenal, Napoli, Porto, Bayer Leverkusen, Athletic Bilbao... - kaže Danijel Pranjić, koji je igrao lijevog veznog u 4-3-3 rasporedu.

Pranjiću je trebao dobar odmor nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu. I tijela i duše. Zato tek hvata prava izdanja.

- Još mi malo nedostaje da dostignem punu formu, iako sam svih 90 minuta istrčao bez problema.

Bilo je pitanja u javnosti hoćete li kao neki kolege kazati “zbogom” Vatrenima. Iako je jasno da za to nemate razloga...

- Nisam niti razmišljao o tome, pa tek sam se vratio u reprezentaciju, što bih se sad ponovno opraštao - odgovorio je rezolutno.

Eduardo je bio žestok prema izborniku, Modrić je također imao više primjedbi na njegove odluke. Jedan od najljućih prigovora bio je upravo zbog promjene formacije za Meksiko u kojoj ste se vi pojavili u veznom redu.

- Svatko ima svoj viđenje, sigurno je da smo mogli bolje. Činjenica je da je lijevi ili zadnji vezni moje najbolje mjesto, iako se zna da mogu pokriti mnogo toga. Ja sam igrač i u reprezentaciji sam da pružim najbolje od sebe, tako sam pristupio svakoj ulozi u kojoj sam nastupio. Nemam namjeru komentirati izbornikove odluke. Mnogo je faktora utjecalo zašto tu utakmicu nismo bolje odigrali, svi zajedno. Znam da smo razočarali. Ide novi ciklus, za mjesec dana kreću kvalifikacije za Europsko prvenstvo, uvjeren sam da ćemo u njima igrati bolje i da ćemo se iskupiti za Brazil. Navijačima i svima drugima kojima je stalo do hrvatske nacionalne vrste - zaključio je Pranjić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:50