NEOBIČNA STATISTIKA

Da susret traje 45 minuta: Modri sedam puta poluvrijeme u LP odigrali bez pobjednika!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. listopad 2012. 17:03

Devet utakmica, devet poraza. I priča kako se ništa ne može napraviti, kako su svi puno bolji od Dinama, kako će europska sezona vjerojatno završiti i 12. porazom u dvije Lige prvaka. Za već 'opjevani’ Dinamov hod po Ligi prvaka mnogi nude raznorazna rješenja, jedni savjetuju Mamiću da kupi nakoliko 'kapitalaca’ za nekoliko milijuna eura, neki savjetuju Mamićev, neki Čačićev odlazak, neki tvrde da bi bolje bilo igrati Europsku ligu.

Međutim, jedno rješenje moglo bi ipak sjediniti i 'ovce i novce’. Iz Maksimira bi mogli napisati pismo ljudima koji odlućuju o promjeni nogometnih pravila i predložiti im da skrate trajanje utakmice na 45 minuta. Jer, da se susreti igraju samo jedno poluvrijeme, Dinamo bi u Ligi prvaka bio vrlo uspješan klub zavidnih rezultata. Naime, u sedam od devet utakmica u elitnom natjecanju, Dinamo je barem jedno poluvrijeme odigrao neodlučeno. I to čak dvaput s Realom, pa dvaput i s Lyonom te s Ajaxom i PSG-om. Samo su se Porto u Zagrebu i Ajax u Amsterdamu izvukli iz te neobične Dinamove statistike. To je dokaz Anti Čačiću da niti Porschei ne mogu 90 minuta voziti u punoj brzini...

Zapravo, da se nogomet igra 45 minuta, Čačić danas ne bi ni bio trener Dinama, bio bi to, jedan od najuspješnijih u povijesti. A Lyon bi u Maksimir bio zapamćen tek kao jedna od momčadi, uz Real, naravno, koje nisu uspjele pobijediti Modre.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:22