Zagreb, 080810.Hotel Sheraton.Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije povodom prijateljske utakmice sa reprezentacijom Slovacke u Bratislavi 11. kolovoza.Na fotografiji: Vedran Corluka.Foto : Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
PRIČA IZ LONDONA

Ćorluka: Pazi ti tog Balotellija! Frajera plate 25 milijuna, a on ne zna obući obični marker!?

'Redknapp je zanimljiv lik. Ne znam kako bih ga opisao. Možda za hrvatsku javnost sličan Ćiri Blaževiću. Naš menadžer uvijek zna što treba reći novinarima'
Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 22. ožujak 2011. 19:55

U jednoj ruci je imao bočicu vode, u drugoj - mobitel. Ne, nije Vedran Ćorluka jedan od onih koji tipkaju po mobitelu dok s nekim razgovaraju, barem nije s nama.

- Volim ovaj London. Baš uživam u životu, nogometu, svemu. Što god poželim - imam. A nisam od onih kojima trebaju čuda da bude sretan. Evo, za hrvatske ljude koji žele doći u London - to je grad za najbolji provod, najbolji shopping, Oxford Street - savršenstvo. Tako me još samo oduševio New York. Tamo smo bili na pripremama, volio bih otići ponovno.

Proteklih tjedana engleski mediji seljakaju ga iz kluba u klub. Inter i Liverpool samo su neki od. Neku "kost" baci i menadžer Redknapp kao onu: "Želim vratiti Paula Robinsona na White Hart Lane, dat ću Blackburnu pet milijuna funti ili neku igračku razmjenu." Spomenuo je četiri imena, a među njima i "Charlie".

- Redknapp je zanimljiv lik. Ne znam kako bih ga opisao. Možda za hrvatsku javnost sličan Ćiri Blaževiću. Naš menadžer uvijek zna što treba reći novinarima, kad koga treba uzdići u nebo ili strpati ga negdje dolje, jako nisko.

Idemo pokušati ovako - da može birati, koji bi klub izabrao?

- Uvijek sam obožavao Milano. Još dok je Boban igrao tamo. Ali volio bih igrati i u Atletico Madridu.

Atletico Madrid ispred, recimo, Real Madrida? Jasno, da može birati.

- Za mene, za moj nogomet je Atletico realniji od Real Madrida.

U jednom trenutku podignuo je glavu prema televizoru. Englezi se danima ismijavaju s Balotellijem koji nije znao odjenuti marker.

- Vidite vi tog, ne znam kako da ga nazovem. Pazite, ne zna obući marker. Trener mu donese plavu majicu, on opet ne zna i ta blamaža traje bar minutu... Frajera plate 25 milijuna, a on ne zna obući obični marker. Strašno.

Opušten je taj 25-godišnjak iz Dervente. Englezi ga zovu King. Ili kako bi on rekao "bosanski Hrvat", koji je "lud za Londonom", želi igrati u "Atletico Madridu" i "biti normalan čovjek".

- Čekajte, čekajte. Prvo Gruzija, pa onda sve ostalo, jedno po jedno. Da, favoriti smo u utakmici s Gruzijom. Bili bismo ludi, glupi ili ne znam kako da to nazovem, da kažemo da nismo favoriti. Ali, da je za nas utakmica pod pritiskom - Bože moj, jest. I sigurno neće biti samo tako dobiti je. Samo, opet, mi smo Hrvatska, oni su Gruzija, a to ne ide baš u isti koš. Zar ne?

Ako Charlie tako kaže... Čovjek od 193 cm... Usudite se reći drukčije...

- Samo, imam jedan problem - ozbiljno će Vedran.

Pa zar nije rekao da što poželi to i dobije?

- Da, ali problem se zove menadžer. Počeo je nešto govoriti da me neće pustiti na prijateljsku utakmicu Hrvatske i Francuske. Valjda ne želi riskirati s dodatnim ozljedama. Bilo bi mi žao da tu utakmicu ne mogu igrati za Hrvatsku. Jako žao.Takve utakmice su čast.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 22:59