Srđan Vrančić/CROPIX
VRAĆA SE U LONDON

Ćorluka nema dvojbi: 'Rekao sam Biliću da sam spreman igrati gdje god bude potrebno'

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 18. svibanj 2012. 19:14

Vedran Ćorluka zaključio je kratku bundesligašku epizodu isprativši Bayer Leverkusen u Europsku ligu. Sljedeće sezone namjerava ponovno igrati u Premiershipu.

- Vraćam se u Tottenham pa ćemo vidjeti što će budućnost donijeti. U Leverkusenu mi je bilo lijepo, ali nije bilo objektivne mogućnosti za nastavak suradnje jer klub nije dovoljno likvidan, što ste mogli vidjeti i u slučaju Šime Vrsaljka (‘apotekari’ bi sada platili 3 mil. eura za braniča uz partnerski odnos s Dinamom prilikom podjele sljedećeg transfera). Dakle, pokušat ću izboriti novu priliku u “spursima”... Ili negdje drugdje - kaže Ćorluka.

Status heroja dodatnih kvalifikacija s Turskom 26-godišnjak je izborio u neobičnoj ulozi lijevog beka. Je li to mjesto na pogrešnoj strani terena vaša budućnost u nacionalnoj momčadi?

- Svi znate da se najbolje osjećam na mjestu desnog braniča ili stopera, ali rekao sam izborniku da sam spreman preuzeti odgovornost gdje god bude potrebno. Ne isključujem niti jednu poziciju u momčadi, prilagodit ću se zahtjevima.

Je li najava Bilićeva odlaska nakon šest godina šok za momčad?

- Nije dobro ako znamo koliko je Bilić dobroga donio reprezentaciji. Žao nam je što se približio rastanak, ali nam je drago što će karijeru nastaviti u pravom klubu. Nogomet je takav, moramo nastaviti bez njega.

Prije nego što digne sidro Bilić bi htio parkirati nacionalnu momčad na krov Europe. Je li to objektivno, kako doživljavate njegovu najavu da reprezentacija može otići do kraja?

- Uoči ovakvih natjecanja svaki igrač vjeruje u nešto veliko, jedino tako sudjelovanje ima smisla. Bilić nam je tijekom godina suradnje usadio vjeru da smo ravnopravni s najboljima i mi smo ga spremni slijediti u njegovoj ambiciji. Treba vjerovati, zašto ne, a vidjet ćemo gdje ćemo završiti.

Polovica Bilićeva rostera odradila je slovenski mini ciklus priprema. U Čatežu su uoči povratka u Zagreb predstavnici navijačkog kluba ‘Uvijek vjerni’ kao gestu pažnje na oproštaju od momčadi uručili Biliću kolekciju koncertnih DVD-ova Iron Maidena, što je ujedno i jedini dosadašnji signal navijačkog interesa za vatrene i Euro 2012. Osjećate li da u javnosti nema poznatog naboja koji je znao pratiti nacionalnu momčad?

- Očito je da stanje nije kao 2008. godine. Međutim, bez obzira na situaciju u društvu i na posljednja zbivanja u HNS-u, mi igrači znamo za koga igramo. Borit ćemo se za ljude koji će znati prepoznati naš trud i želju. Ako trenutačno i nema nogometne euforije u Hrvatskoj, potrudit ćemo se da se ona pojavi već nakon prve utakmice s Ircima.

Ćorluka je prije odlaska iz Čateža poželio sreću Bayernu u finalu Lige prvaka.

- Navijam za Bayern prije svega zbog Olića i Pranjića, a potom i zbog Tottenhama. Uzme li Chelsea naslov europskog prvaka, moj klub ostaje bez ulaznice za Ligu prvaka sljedeće sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 08:24