Goran Šebelić / CROPIX
ZATVORIO TRENINGE

Bilić u panici zbog Talijana i Iraca: Skrivaju li se špijuni u rovinjskim šumarcima?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. svibanj 2012. 15:47

U Rovinju vlada strogo radni režim, nema večera u Funtani, tamburica i alkohola kao u listopadu 2009. prije Kazahstana. Niti uvrijeđenih, kamoli istjeranih. Ali tamo je Hrvatska putovala na karmine propale nade u južnoafrički SP, danas se sprema za Euro, i to s golemim ambicijama. Uvjeravaju nas Bilić i igrači. Ozračje na treninzima je odlično i poticajno.

Za momčad su ovaj put predviđene jedino dvije porcije treninga dnevno, ujutro u 10 i poslijepodne u 18 sati.

- Moraju biti fokusirani isključivo na zadaće koje stoje pred njima, a ostalo vrijeme koristiti za odmor - kaže glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Izbornik je sinoć dopustio otvoreni trening, jedan jedini. Premda Giovanni Trapattoni tvrdi da je naučio napamet sadržaje svih DVD-a s nastupima Vatrenih, nismo sasvim sigurni da se rovinjskim šumarcima ne šulja koji njegov skaut. Svakoga će suparnika zanimati, a pogotovo Republiku Irsku u kakvom su stanju pojedini reprezentativci. Za to je trening ponekad bolji lakmus papir od utakmica prožetih kalkulacijama.

- Na susretu u Puli bit će sigurno, ali za treninge nemamo takve informacije. Ne vjerujem - nije sumnjičav Srebrić.

Slaven Bilić odredio je Gorana Vučevića da prati Španjolsku, Gordana Ciprića za Irsku te Krunu Jurčića za Italiju. Osim da budu na pripremnim dvobojima dobili su u zadatak doznati i termine potencijalnih otvorenih vježbanja, da snime što mogu više.

- Oni će nastojati pogledati i koji trening, vidjet ćemo koliko će uspjeti - potvrdio je Srebrić.

Pa čemu se onda čuditi ako isti pristup imaju i suparnici, pogotovo Irci i Talijani. Za svaki slučaj, ali i kako bi se dečki mogli usredotočiti na zadatke, izbornik je zatvorio vrata. Ne računajući uvodnih petnestak minuta. Premda se u Rovinju i s obližnjeg brda puno toga vidi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 18:39