SPREMNI ZA BELGIJU

Ćorluka: 'Krivo ste me shvatili, u reprezentaciji je odlična atmosfera, kao i uvijek'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. listopad 2013. 17:06

Hrvatska će u petak u Zagrebu ugostiti Belgiju (18 sati), dok će u utorak 15. listopada gostovati kod Škotske u Glasgowu (21 sat) , te su joj za osvajanje prvog mjesta u skupini i izravan plasman na SP potrebne dvije pobjede uz neuspjeh Belgije u Bruxellesu protiv Walesa u utakmici koja će se igrati istodobno kad i Škotska - Hrvatska. No, realnije je očekivati kako će Hrvatska natjecanje u skupini završiti na drugom mjesti i igrati u dodatnim kvalifikacijama koje su na rasporedu 15. i 19. studenoga.

Za dvoboje protiv Belgije i Škotske hrvatski izbornik Igor Štimac ne može računati na standardnog stopera Josipa Šimunića koji je dobio dvije utakmice kazne zbog crvenog kartona kojega je dobio u susretu protiv Srbije u Beogradu 6. rujna (1-1), do protiv Belgije zbog žutih kartona pravo nastupa nema niti kapetan Darijo Srna.

- Neigranje Šimunića i Srne bit će veliki hendikep za nas, ali imamo spremne igrače koji mogu pokriti njihove pozicije.

Kako vidite današnju Belgiju?

- O njima ne treba trošiti previše riječi, igraju fantastično i to za mene nije nikakvo iznenađenje. Imaju odličnu tehniku i brzinu. U ovim kvalifikacijama su prolazili određenu krizu, ali protivnici to nisu znali iskoristiti.





Ćorluka: 'Nije točno da je atmosfera u reprezentaciji loša'

- Neki novinari su krivo interpretirali moju izjavu. Kada sam rekao da je ozračje loše mislio sam na situaciju da je Belgija ispred nas na tablici. U reprezentaciji je atmosfera kao i uvijek odlična, reprezentacija nikad nije patila u odnosima među igračima.

Dosadašnji tijek kvalifikacija?

- Željeli smo biti tamo gdje je sada Belgija, ali ne trebamo se sada vraćati na utakmice koje su prošle, mislim da smo izvukli pouke. Belgija je odlična, ali uvjeren sam da za njima ne zaostajemo.

USKORO OPŠIRNIJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 13:16