Damir Krajač/CROPIX
BILIĆ OTKRIO RUSIMA

'Ćorluka je želio doći, a skoro smo doveli i Mandžu, Modrić? To sad zvući kao šala'

Piše: Ivica KihalićObjavljeno: 15. rujan 2012. 14:03

Od dolaska na mjesto trenera u moskovski Lokomotiv, odmah po svršetku Eura, Slaven Bilić je u Rusiji postao jedan od najčešće spominjanih nogometnih stručnjaka. Reprezentativnu stanku u prvenstvu Premjer lige dočekao je njegov Lokomotiv nakon odigranih sedam kola na petom mjestu, tri boda iza vodećeg Zenita, a ovaj tjedan dan uoči 44. rođendana u svome kabinetu u intervjuu za ruski list i portal “Argumenti i fakti” osvrnuo se na prva dva mjeseca rada sa “željeznodorožnicima”.

- Priznajem, nisam očekivao da će me rusko prvenstvo tako impresionirati. A zbog toga sam i došao u Rusiju, trebao mi je ovakav izazov.

Što vas je iznenadilo u Rusiji?

- Čistoća prvenstva. Naravno, ne može proći bez pogrešaka, posebice kod sudaca, ali to je sastavni dio igre. Sretan sam što radim u vašoj zemlji.

Prva vaša kupnja kao trenera Lokomotiva bio je Ćorluka. U medijima su se još spominjali Mandžukić, Modrić i Petrić. Koje ste od ovih igrača stvarno željeli dovesti?

- Sve su to igrači jako visokoga ranga. Nisam ih želio uzeti u Lokomotiv samo stoga što su hrvatski igrači, moji zemljaci. Niti su oni htjeli igrati za crveno-zelene samo zbog mene. Uzeli smo Ćorluku, jer je i on želio transfer. Znao je klupske ambicije i odlučio se za dolazak. Što se tiče Modrićeva prijelaza u Lokomotiv, ti razgovori i pisanja sada više izgledaju kao šala, iako znam da je želio nastaviti raditi sa mnom. No, kada “padne” ponuda Madrida, to se ne odbija. Mandžukić? Da, želio sam i, priznajem, bili smo jako blizu potpisa. No, u zadnjem trenutku on je prihvatio ponudu Bayerna. Nazvao me i rekao mi odluku, ja ga u razumijem.

Kako ste reagirali na vijest da je Zenit doveo Hulka i Witsela?

- Zenit je najbolja momčad u Rusiji, čak i bez kupnje te dvojice igrača. No, protiv njega se može igrati, a mi se, u svakom slučaju, nećemo predati na milost i nemilost momčadi Luciana Spallettija.

Ubrzo nakon toga Bilić je ustao:

- Žao mi je, stiže mi nastavnica ruskog jezika, moram ići.

Sljedeći intervju, obećao je Bilić, dat će na ruskom jeziku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:30