Paun Paunović / Cropix
ČEGA SE PLAŠE?

Čop na meti Torcide, Mišina poruka: 'Tko se ne može nositi s pritiskom, može ići!'

Čop je do susreta s Belupom imao tek 18 minuta na terenu, a čim je zaigrao od prve minute postigao je dva pogotka u dvije utakmice. Međutim, to mu nije pomoglo...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. svibanj 2011. 13:11

Poljud je ponovno svjedočio tužnoj subotnjoj večeri. Nakon Karlovca splitskim travnjakom pobjednički se prošetala i Cibalia. Ne, nije to pitanje nesreće niti slučajnosti. Nisu to utakmice u kojima vratar gostiju radi čuda, a lopte neće u mrežu. Ne, to je Hajduk koji je nemoćan u kontinuitetu. Da nesreća po Bijele bude još veća, navijači su prepoznali taj nogometni jad koji pružaju njihovi ljubimci na travnjaku i poljudske tribine opet su priredile pravi show.

Prvi se na meti navijača našao Duje Čop. Jedini strijelac Bijelih u debakl-utakmici s Cibalijom, igrač koji je donio pobjedu prije 10 dana u Koprivnici. Čop nije ni igrao ovoga proljeća, do susreta s Belupom imao je tek 18 minuta na terenu, a čim je zaigrao od prve minute postigao je dva pogotka u dvije utakmice. Međutim, ništa mu nije pomogla činjenica da je počeo zabijati čim je zaigrao. Nije Čop krivac za nastalo stanje, ali je prvi platio ceh. Zašto je 21-godišnji napadač prvi došao na udar kritike sa sjevera?

- Ne bih to komentirao - odgovorio je napadač Bijelih.

Utječe li navijačko skandiranje na vašu igru?

- Ne čujem što se s tribina viče tijekom susreta i pokušavam uvijek pružiti maksimum. Moja igra? Ukupno sam zadovoljan, međutim, kada se izgubi utakmica na Poljudu nije više bitno tko je bio bolji ili lošiji. Uvijek je poraz na našem stadionu rezultat koji svima teško pada.

Ante Miše nakon poraza od Cibalije nije mogao shvatiti što se događa s njegovim igračima.

- Zašto se nogometaši Hajduka boje? - upitao se Miše. - Čega se oni plaše, pa obrana se zavlači 'vrataru u jaja’, umjesto da izađe u igru - slikovito se i eksplicitno izrazio trener Bijelih.

- Znam da su to navike od prije i da će trebati mnogo rada kako bi se to promijenilo.

Mogu li se igrači Hajduka nositi s pritiskom koji stiže s tribina?

- Nije pitanje mogu li, oni moraju - povikao je Miše. - Onaj tko se ne može nositi s pritiskom u Hajduku, taj ovdje ne može igrati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:25