Razvan Lupica / Mediafax Foto / Cropix
PETROLUL - DINAMO 1-3

Čop i Machado pogodili za veliki trijumf Modrih, europska jesen blizu Zagreba!

Apsolutni tragičar utakmice je veliki Adrian Mutu koji je skrivio jedanaesterac i promašio stopostotnu šansu minutu prije drugog pogotka Duje Čopa u 80. minuti
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 21. kolovoz 2014. 13:40

Dinamo se iz Rumunjske vraća s kapitalom vrijednim prosinca u Europi! Pobjeda nad Petrolulom 3-1 trebala bi biti dovoljna za skupinu Europske lige, pod uvjetom da se u Maksimiru ne dogodi čudo ! Iako, slično smo rezonirali i nakon Aalborga...

Dinamo je do ogromne prednosti stigao na krilima Duje Čopa koji je zabio dva gola Petrolulu dok je točku na i stavio Machado majstorskim slobodnim udarcem u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Prethodno je crveni karton zaradio Alves zbog rušenja Pinta u izglednoj situaciji pa će Rumunji u uzvratu biti lišeni pomoći standardnog stopera.

Zoran Mamić je prvi puta u sezoni odustao od sustava 4-3-3 i na travnjak poslao zatvoreniju varijantu s dva zadnja vezna ( Ademi, Brozović). Priliku od prve minute dobio je na lijevom krilu Wilson dok je Antolić počeo na poziciji centralnog veznog umjesto Machada koji je preselio na klupu.

Nagrada za solidan početak u Ploiestiju stigla je u 29. minuti kada je Antolićevu loptu iz kornera rukom srkenuo Adrian Mutu u svom kaznenom prostoru. Sudac Orsati nije imao dvojbe pokazavši na bijelu točku. Duje Čop je svoj prvi europski gol u sezoni postigao na način da je poslao loptu u jednu, a vratara Pecanha u onu drugu...

Umjesto da rutnirano privedu poluvrijeme kraju, Dinamo si je zakomplicirao situaciju u posljednjim trenucima prvoga djela. Prodana lopta u sredini pa očajna reakcija Joze Šimunovića ponudila je priliku Tamuzu za izjednačenje koju napadač Petrolula nije propustio.

U poluvremenu je Zoran Mamić ostavio u svlačionici indisponiranog Soudanija kojeg je zamjenio Machado. Dinamo se malo povukao i u nekoliko navrata opasno živio... Tamuz je činio popriličan nered u obrani gostiju koje je na životu držao vratar Eduardo sjajnim reakcijama a pomogli su Šimunović koji je blokirao udarac kojeg su već svi vidjeli u mreži Dinama, kao i Ivo Pinto koji je izbija s gol linije.

A onda je Dinamo naplatio sve one silne promašaje protiv Aalborga s kojima je propustio Ligu prvaka. Pinto se u 80. minuti sjurio po desnoj strani i pronašao Čopa koji glavom dovodi Dinamo u vodstvo, da bi desni bek u sudačkoj nadoknadi izborio isključenje Alvesa. Machado je izveo slobodnjak kojim je vjerovatno doveo skupinu Europske lige u Zagreb. Zoran Mamić bio je sretan zbog rezultata, nešto manje zbog igre koju su pružili njegovi igrači.

PETROLUL - DINAMO 1-3 (Tamuz 45 / Čop 29-11m, 80, Machado 90+4)

KRAJ UTAKMICE!

90+5. minuta - Machado iz slobodnog udarca sa 18 metara gađa same rašlje i dovodi Dinamo na korak od Europske lige!

90+4. minuta - Alves je dobio crveni karton nakon što je pokupio Pinta!

80. minuta - Dinamo je ekspresno kaznio veliki Mutuov promašaj! Pinto je sjajno ubacio s desne strane, Čop se samo naklonio i sa pet metara zatresao mrežu!

78. minuta - Velika sreća za Dinamo! Tamuz je proigrao Mutua koji je na 6-7 metara od gola imao čistu situaciju, ali je Eduardo obranio nemoguće.

72. minuta - Tamuz je zabio gol, ali je opravdano poništen zbog zaleđa. Velika sreća za Modre, budući da je igrač Petrolula bio manje od pola metra u nedozovoljenoj poziciji.

69. minuta - Traje pritisak domaćih. Tamuz se ubacio ispred Eduarda, vraća povratnu loptu za Teixeiru koji je ošto pucao, ali ispre gol-linije spašava Šimunović.

68. minuta - Domaći su izigrali obranu Dinama, Tamuz je spustio loptu za Mustivara koji iz dobre pozicije pucao daleko od vrata.

66. minuta - Mauz je opalio sa 25 metara, lopta je prohujala preko gola.

60. minuta - Wilson je pucao sa 17 metara, lopta se od bloka odbila do vratara.

54. minuta - Prva prilika za Modre u nastavku. Machado je nabacio s lijeve strane, Antolić je samo spustio na Čopa, ali napadač Modrih u posljednji trenutak je blokiran.

Počelo je u nastavku.

Na poluvremenu je u svlačionici ostao Soudani, ulazi Machado.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minuta - Dinamo nije izdržao do kraja poluvremena. Tamuz je primio loptu na 17 metara, Šimunović je zaboravio na njega, a napadač domaćih se prošetao kroz šesnaesterac i prevario Eduarda.

38. minuta - Sudac je domaćima poništio gol nakon što je Mutu faulirao Eduarda.

36. minuta - Zamalo 2-0! Pinto je sjajno ubacio s desne strane, domaći su loptu odbili samo s Wilsona koji je slijeve strane pucao pod gredu, ali Pecanha je obranio.

32. minuta - Mutu se sada mogao iskupiti za skrivljeni penal. Nakon kornera ostao je potpuno usamljen na 6-7 metara, ali je glavom tukao ravno u Eduarda.

29. minuta - Čop je poslao loptu u jednu stranu, a vratara u drugu. Dinamo vodi!

28. minuta - Mutu je igrao rukom, penal za Dinamo!

24. minuta - Modri djeluju sve bolje. Soudani je pucao s 20-ak metara, a lopta je otišla daleko od vrata.

23. minuta - Opet je tuikao Wilson, sa 20-ak metara Portugalac je poslao loptu preko gola.

21. minuta - Kakva prilika Modrih! Čop je izbacio u šansu Wilsona, koji je sa 15 metara pucao katastrofalno!

18. minuta - Nova greška Modrih na svojoj polovici, Mutu se sjurio prema Eduardu, ali u posljednji trenutak je uklizao i spasio Šimunović.

17. minuta - Pinto je izgubio loptu u opasnoj zoni, Mutu je pucao sa 17 metara, ali Eduadro je bez problema uhvatio loptu.

11. minuta - Soudani je odigrao dupli pas s Čopom, pucao s 14 metara, ali u posljednji trenutak uklizao je Alves i izbacio loptu u korner.

8. minuta - Velika šansa domaćih! Modri su zaspali kod kornera, Teixeira je bio na 7-8 metara od gola malo iskosa, gađao je prvi kut Eduarda, ali vratar Dinamao je spasio.

6. minuta - Solidno su Modri ušli utakmicu, visoko napadaju domaće stoperi i zasada Rumunji ne mogu spojiti dva dodavanja.

Utakmica je počela!

Stadion u Ploieștiju je skoro popunjen do posljednjeg mjesta, domaći će imati veliku podršku...

Zoran Mamić poprilično je iznenadio sastavom budući da u njemu nema Machada, Sigalija i Vukojevića. Ono što je zanimljivo, Henriqueza nema ni na klupi...

PETROLUL: Pecanha - Alcenat, Alves, Gerson, Fanchone - De Lucas, Hoban (od 50. Mustivar) - Teixeira, Mutu, Priso (od 63. Albin) - Tamuz

DINAMO: Eduardo - Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić - Ademi, Brozović, Antolić (od 72. Vukojević) - Soudani (od 46. Machado), Wilson (od 62. Pjaca), Čop

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:45