EDOARDO REJA

'Conte je ugasio vaše kreativce. Imate sjajne igrače, ali niste momčad'

'Bilo je gluho i na tribini i na terenu, utakmica ispod svih očekivanja', kaže Stanko Poklepović
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 14. lipanj 2015. 15:36

Dva iskusna stručnjaka, dva trenera koji su vodili Hajduk i koji su se našli u svečanoj loži Poljuda među izabranima, može se kazati privilegiranim gledateljima kvalifikacijske utakmice Hrvatska - Italija (1-1), podjednako su ocijenila nadmetanje izabranika Nike Kovača i Antonija Contea kao “siromašno i razočaranje”.

Stanko Poklepović uvijek je spreman otvoreno raspravljati o nogometu:

- Dao bih i jednima i drugima crveni karton za ovu izvedbu. Figurativno rečeno, kako je bilo gluho na tribinama bez publike, jednako tako je bilo totalno gluho na terenu. To što smo vidjeli je daleko od očekivanja. To nije sličilo na dvoboj dviju elitnih reprezentacija ni po rasporedu, ni po trci, ni po izvedbi.

Je li lekcija naučena?

Poklepović se posebno žestio na činjenicu da je Mandžukić bio izvođač kaznenog udarca:

- Ma, to su sve priče da jedanaesterac ne treba izvoditi onaj nad kojim je bio faul. Da, to se može primijeniti samo u slučaju da je bio težak faul, što nije bio slučaj sa Srnom. Žao mi je, Mandžo se ponaša kao vuk samotnjak, on odlučuje kud će i kad će krenuti, ne nudi se kako bi trebao. Onda naša lijeva strana obrane, posebno Pranjić. Pa Candreva je prolazio kraj njega kako je htio...

Uglavnom, Poklepović smatra da je “dobro što smo izvukli bod”, ali je pitanje “jesmo li naučili lekciju”.

‘Vrsaljko je klasa’

Edi Reja u društvu sa svojim vječnim partnerom Giggijem Febrarijem (izvanredni kondicijski trener) bio je ponosan na račun igre Antonija Candreve:

- Mogu kazati da sam ga izmislio, lansirao. Bio je rezerva u Ceseni, Giggi me upozorio na njegove fizičke predispozicije, doveo sam ga u Lazio i, evo, sad je glavni igrač reprezentacije.

Pohvalio se Reja i kako je Ivicu Olića prepoznao još kao juniora, radio je s njim u Bresciji...

- Predsjednik Corrioni nije mogao registrirati Olića, a kasnije je grizao prste. Olić je napravio sjajnu karijeru, ali sad više ipak ne može.

Što se tiče dvoboja, pohvalio je Contea na račun taktičke postavke jer je “uspio ugasiti kreaciju hrvatskih igrača”. A o našima je rekao:

- Individualna kvaliteta je fantastična, osjećam pomalo zavist kako vi pronalazite, odgajate takve igrače kao što su Modrić, Rakitić, Kovačić, Brozović... Pa Vrsaljko, on je po svemu “fuori classe”, po meni on treba igrati na lijevom boku, to je izvanredno igrao u Genoi. Dakle, pojedinačno imate izvanredne igrače, a na momčadskom planu niste tako uvjerljivi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 03:22