OSAKAĆENI TALIJANI

Conte i Buffon pred Vatrene: 'Nitko ne smije plakati, moramo iskoristiti što imamo'

A to znači ovakvu momačd: Buffon /Sirigu – De Silvestri, Bonucci, Ranocchia, Darmian – Marchisio, Pirlo, Bertolacci – Candreva, Immobile/Pelle, Gabbiadini
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 11. lipanj 2015. 23:45

Antonio Conte, talijanski izbornik, oni kažu ct, to jest comisario tecnico, objektivno ima mnogo više problema oko sastava za utakmicu u Splitu od svojeg kolege Kovača. Kako su nam otkrili talijanski novinari (s pojedincima se poznajem i više od trideset godina) Conte je odlučio postaviti momčad u rasporedu 4-3-3, što je znatno ofenzivnije od njegovih uobičajenih shema.

A to znači: Buffon /Sirigu – De Silvestri, Bonucci, Ranocchia, Darmian – Marchisio, Pirlo, Bertolacci – Candreva, Immobile/Pelle, Gabbiadini. Dakle, nije siguran nastup kapetana Buffona zbog ozlijede, dok se Conte još nije odlučio za prvog špica.

To je šaroliki sastav, u odnosu na onaj u Milanu uz neizvjesnog Buffona igrala su još šestorica: Ranocchia, Darmian, Marchisio, Candreva, Immobile i Pelle.

U posljednji čas Conte ne može računati na jednog od ključnih igrača Danielea De Rossija, koji je ipak doputovao u Split s „azzurrima“, jer će vjerojatno igrati u utorak u prijateljskoj utakmici protiv Portugala u Ženevi.

Pred novinare su došli Conte i Buffon, znači ista kombinacija kao i kod Hrvatske: izbornik i kapetan. I obojica su se složili:

-Igramo najtežu utakmicu u grupi, Hrvatska je snažna, to je pokazala i na San Siru.

I Conte i Buffon drže da ova utakmica uopće nije ključna za plasman, pa se nadaju nadigravanju, to jest lijepom nogometu. A o činjenici da će se igrati bez gledatelja Conte je odgovorio da je „nogomet spektakl, pa je najljepše kad su tribine pune“.

O izostancima po talijanskom izborniku nije uputno pričati, „nitko ne smije plakati, moramo iskoristiti najbolje koje su mi na raspolaganju“. Na kraju je pitanje je li bi ih zadovoljio bod, Conte je rekao da „ne želi razmišljati na taj način i postavljati minimalne ciljeve“, on traži maksimu, pa ako bude neodlučeno, to može biti i pozitivno i negativno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 20:30