Goran Mehkek/CROPIX
MODRA POJAČANJA

Čileanac Carrasco prošao inicijaciju: Nokaut sam odglumio za dobrobit momčadi

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 03. rujan 2012. 18:53

- Grad je čist, a klub dobro organiziran. Uostalom, Pedro Morales mi je pričao samo dobre stvari o Dinamu - rekao je Bryan Carrasco na svom predstavljanju u Maksimiru. Dodao je Čileanac kako je odlično prihvaćen u svlačionici, a saznajemo da je svojevrsnu inicijaciju imao u subotu.

Svlačionici je Ante Čačić nakon Lokomotive dao zasluženi odmor pa su neki odveli novog suigrača u klub The Best, gdje je “amigo”, uz Soraju iz Big Brothera, Perišića, Gabrića i još neke, bio zvijezda večeri. Nakon ponoći, kada se društvo već malo opustilo u Bestu se skupio respektabilan broj onih koji su uzeli Carrascovu ruku i udarali sami sebi!

To je inače “trade mark” Dinamova Čileanca, čija je snimka kako uzima ruku od protivničkog igrača i sam sebe udara njome, a sve kako bi iznudio isključenje, obišla svijet...

- Tada sam razmišljao za dobrobit ekipe. Ekvadorci su ‘krali’ vrijeme - obrazložio je Carrasco razloge poteza po kojem je prepoznatljiv.

A razloge zašto je stigao baš u Dinamo otkrio je sportski direktor Zoran Mamić.

- Saznanja o njemu dobili smo od naših partnera, skautske mreže Udinesea i Bayer Leverkusena. Nažalost, nismo ga gledali uživo i to je razlog zašto je riječ o posudbi, a ne o transferu - jasan je Mamić koji je predstavio i druga dva ulova u ljetnom prijelaznom roku.

Marcelo Brozović jedan je od najpotentnijih veznjaka HNL-a, dok Ante Mrmić junior zasad poznatiji kao sin bivšeg reprezentativca i na njemu je da skine tu stigmu.

- Pritisak? Nema ga. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje - kratak je bio Brozović koji ne krije da se vidi u udarnom sastavu, a očekuje i minutažu u Ligu prvaka. Ante Mrmić pak tvrdi da je ostvario san što je postao član Dinama, ali i da je sve u njegovim rukama.

- Imao sam najboljeg mogućeg trenera, svog oca. On je napravio veliku karijeru, a ja tek dolazim - jasan je Ante Mrmić, koji će imati veliku konkurenciju u Maksimiru.

- Možda bi bilo bolje da negdje branim nego da sam ovdje rezerva, ali spreman sam prihvatiti borbu za jedinicu. Nije nemoguće - samouvjeren je Mrmić, a čini se da je to glavna karakteristika svih Dinamovih prinova ovoga ljeta. Momčad s karakterom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 17:27