ROBA S GREŠKOM

Carrasco otpisan? 'Čudo iz Čilea' je na najboljem putu da postane promašaj sezone!

Carrasco je sve bliže visokom mjestu na listi najvećih Dinamovih južnoameričkih promašaja. Zasad je još uvijek prvi 'čuveni' Brazilac Anderson Costa
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. studeni 2012. 13:15

Bryan Carrasco otpisan? Nitko to službeno nije rekao, niti potvrdio, ali Ante Čačić dan uoči utakmice sa Splitom najavio je to, onako, između redaka.

- On ne putuje s nama u Split, jer se nije još adaptirao. Treba mu vremena, a na zimu ćemo vidjeti je li kvaliteta za Dinamo i odlučiti hoćemo li ga kupiti - kazao je Čačić, koji nije objasnio kako će igrač, koji uopće ne igra, čak i ne putuje s momčadi dokazati da jest ili nije kvaliteta za Dinamo.

Zapravo, imamo dojam da Čačić od prvoga dana nije baš oduševljen Carrascom. Čileanac je na posudbu došao onoga dana kad je Dinamo u Mariboru osigurao Ligu prvaka, sjećamo se da trener u trenucima slavlja nije baš bio voljan pričati o Carrascu.

- Kakav Čileanac, ne znam ja koji to igrač dolazi, sigurno neće igrati ako nije pravi - rekao je više sebi u bradu Čačić, a za Carrasca je sve krenulo loše čim je sletio u Zagreb.

Nitko iz kluba nije ga dočekao, 20 minuta stajao je na Plesu sam, sporazumijevajući se rukama s dvojicoma novinara koji su mu jedini poželjeli dobrodošlicu. Od prvoga dana taj njegov dolazak nekako je misteriozan, najavljen je kao mega pojačanje, a do danas još nije zaslužio taj epitet.

- Znam da nisam pokazao ništa, da sam dosad loš. Ali treba mi vremena, tek se trebam priviknuti na europski nogomet, drugačije se igra nego u Čileu - rekao nam je nedavno Carrasco u intervjuu, svjestan da dosad nije opravdao očekivanja.

Stvarno se dosad nije uspio nametnuti, na travnjaku je dosad proveo tek 232 minute, u pet utakmica HNL-a i Lige prvaka, a zanimljivo, još nijednom nije izbliza osjetio kako izgleda kad Dinamo zabije gol. U utakmicama u kojima je i upisao minutažu Modri su zabili samo gol Cibaliji, i to tri minute nakon što je on izašao iz igre.

- Možda bi sve bilo drugačije da sam zabio onaj zicer protiv Porta, znam da bih već te večeri postao junak u Zagrebu - kazao nam je Carrasco.

Međutim, umjesto da zabije glavom, promašio je i sve je dalje od statusa junaka. I sve bliže visokom mjestu na listi najvećih Dinamovih južnoameričkih promašaja. Zasad je još uvijek prvi 'čuveni' Brazilac Anderson Costa, do njega je Argentinac Guillermo Suarez, na tom je popisu još jedan Brazilac Osmar. Carrascov neodlazak u Split bila je jasna poruka, Čileanac trenutno nije za velike stvari. Bez obzira na vrijeme za adaptaciju, drugačiji način igre u Europi, pitanje je hoće li ikad i biti. Dobro, na posudbi je, Dinamo ga može samo vratiti i ništa ne izgubiti, premda i ta ekshibicija koštat će ih između 200 i 300 tisuća eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:56